Вивчаємо мікологію, презентація

Про матеріал

Презентація на тему "Вивчаємо мікологію", в якій розповідається про науку мікологію, їстівні та не їстівні гриби, та деякі різновиди грибів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вивчаємо мікологію. Підготувала: Бойко М. В. – бібліотекар Канівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням іноземних мов2020

Номер слайду 2

Мікологія – це наука, яка досліджує гриби, як особливу групу організмів, що становлять самостійне царство живої природи. Раніше, коли гриби відносили до рослин, мікологія вважалася одним із розділів ботаніки. Мікологія. Що це за наука?

Номер слайду 3

Білий гриб боровик. Підосиновик. Підберезовик. Маслюк. Опеньки. Лисички. Вешеньки. Рижики СироїжкиЇстівні гриби Печериці

Номер слайду 4

Мухомор червоний. Мухомор вонючий. Мухомор пантерний. Несправжні опеньки. Бліда поганка. Жовта поганка. Сатанинський гриб. Жовчний гриб. Несправжній дощовик. Волоконніця волокниста. Отруйні гриби

Номер слайду 5

Плазмодій Одним із найцікавіших грибів вважається «Плазмодій» річ у тому, що цей гриб вміє ходити. Швидкість правда невелика приблизно всього 1 метр за кілька днів. А живе він у середній смузі Росії.

Номер слайду 6

Сигара диявола. Мабуть, один із найрідкісніших грибів - це «Сигара диявола» або «Техаська зірка» трапляється цей гриб у центральній частині Техас (США), також у відокремлених куточках Японії. До того ж це один гриб, який видає звук (свист), коли випускає спори.

Номер слайду 7

Мухомор. Мухомор (лат. Amanita) - рід пластичних грибів сімейства мухоморові. У сімействі мухомора нараховується більше 600 видів. Мухомор містить отруйну речовину мускафін, яка гальмує розвиток ракових клітин. Мухомор не такий вже й отруйний, для того щоб концентрація була смертельною, потрібно з’їсти приблизно 4 кг.

Номер слайду 8

Бліда поганка. Бліда поганка – гриб із роду мухоморів, відноситься до отруйних грибів. Даний вид грибі росте в листяних і змішаних лісах на родючих ґрунтах. Отрута блідої поганки може вбити за раз 4 людини.

Номер слайду 9

Білий гриб. Білий гриб (лат. Boletus edulis) – вид грибів, який відноситься до відділу базидіоміцети, роду боровик. Це найколоритніший представник царства грибів. Білий гриб містить в собі вітамін В2. Але живе білий гриб недовго, максимум 10 діб.

Номер слайду 10

Лисички. Назва грибів від хижака лисиці не походить. Просто староруською мовою був прикметник «Лісий», в сучасній мові «жовтий». Оскільки ці гриби жовтого кольору, тому їх і назвали Лисички. Серед інших грибів вони виділяються яскраво оранжевим забарвленням, а також тим, що капелюшок і ніжка у них становлять єдине ціле. Ці гриби унікальні тим, що не всмоктують в себе радіоактивні речовини. Завдяки особливій речовині ці гриби ніколи не бувають червиві.

Номер слайду 11

Трюфель Трюфель (лат. Tuber) – рід сумчастих грибів з підземними плодовими тілами з порядку харчових. Трюфель вважають цінним і дорогим делікатесом . Ціна білого трюфеля приблизно 2-3 тисячі євро за кілограм.

Номер слайду 12

Гриби мають важливе значення в медицині. Ще з далеких часів їх почали застосовувати в народній медицині. Грибами, судячи з літописів, намагався лікувати людей ще Володимир Мономах. На перший погляд здається дивним використання отруйних грибів, але практика підтверджує, що в медицині знаходять застосування отруйні речовини в малих дозах. Фахівці довели, що препарат, отриманий з червоного мухомора, може діяти позитивно при спазмах судин, епілептичному стані, склерозі, ангіні та порушеннях діяльності спинного мозку. Гриби в медицині

Номер слайду 13

1. Яка наука вивчає гриби?Вікторина2. Одним із найцікавіших грибів є «Плазмодій». Чому?3. Диво гриб який вміє свистіти?4. Яку речовину містить Мухомор?5. Скільки людей може вбити одна Бліда поганка?6. Який вітамін містить в собі Білий гриб?7. Скільки діб живе білий гриб?8. Який найдорожчий гриб?9. Чим унікальні гриби лисички?10. Хто судячи з літописів намагався лікувати людей грибами?Відповіді на питання1. Наука яка досліджує гриби 2. Бо він вміє ходити 3. Сигара диявола4. Мускафін5. 4 людини6. Вітамін В27. 10 діб8. Білий трюфель9. Не всмоктують в себе радіоактивні речовини.10. Володимир Мономах

Номер слайду 14

pptx
Додав(-ла)
Бойко Марія
Пов’язані теми
Екологія, Позакласні заходи
Додано
2 жовтня 2020
Переглядів
3304
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку