Військово-патріотичне свято Військова звитяга на Покрову

Про матеріал
Положення про проведення військово-патріотичного заходу з основним елементом - воєнізованою естафетою
Перегляд файлу

 

Схвалено рішенням

педагогічної ради

Комунального закладу освіти

«Центр допризовної підготовки»
Дніпровської міської ради

Протокол  № 3 

«  27  » серпня 2018 року

 

            Затверджено

            В.о. директора

            Комунального закладу освіти

            «Центр допризовної підготовки»

            Дніпровської міської ради

           

            _______________  

 

 

 

Положення

про відкрите військово-спортивне свято

«Військова звитяга на Покрову»

 

         Військово-спортивне свято «Військова звитяга на Покрову» є позакласною формою національно-патріотичного та громадянського виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої та оборонно-масової роботи в позаурочний час.

Нормативні засади проведення цього заходу  визначені наступними документами:

  •  Стратегією національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 13.10.2015 № 580/2015,
  •  Концепцією національно-патріотичного виховання дітей і молоді, запровадженою наказом Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015     № 641,
  • Програмою розвитку освіти в місті Дніпрі на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 11.11.2015 № 6/70 (зі змінами),
  • Наказом МОН України від 23.10.2017  № 1407  «Про затвердження навчальної програми предмету «Захист Вітчизни» для 10-11 класу загальноосвітніх навчальних закладів»

 

І. Мета заходу

- вшанування ветеранів українського війська, виховання шанобливого ставлення до історичної пам’яті  та героїчного минулого і сьогодення України, формування в учнівської молоді патріотичної свідомості, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку щодо захисту Батьківщини в Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

 

ІІ. Цілі і завдання

- ознайомлення учнівської молоді з військово-історичними традиціями українського народу,

-  усвідомлення учнівською молоддю свого обов’язку щодо захисту України у разі загрози суверенітету та територіальній цілісності держави;

- набуття знань про функції Збройних Сил України та інших військових формувань, їх характерні особливості;

- професійна орієнтації молоді до служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях,

- виховання свідомого ставлення до питань особистої та громадської безпеки,

- розвиток практичних навичок поведінки в екстремальних ситуаціях, пропаганда здорового способу життя.

 

 

 

ІІІ. Умови проведення і учасники заходу.

Відкрите військово-спортивне свято «Військова звитяга на Покрову» проводиться КЗО «Центр допризовної підготовки» ДМР за участю учнів 10-тих та 11-тих  класів закладів освіти, які навчаються за програмою предмету Захист Вітчизни. Учні цих закладів освіти можуть приймати участь в розважальному модулі  заходу та в військово-спортивному модулі заходу. Для участі у військово-спортивному модулі з числа учасників заклади освіти формують склад команди: 6 учнів – юнаків та 2 учня – дівчини. Захід проводиться на території скверу житлового масиву Придніпровський напередодні Дня Захисника України. До участі у святі можуть залучатися громадські обєднання та організації патріотичного напряму діяльності за згодою. Форма одягу для учасників змагань – військова.

 

ІУ. Програма проведення заходу.

1. Розважальний модуль (привітання ветеранів військової служби, учасників АТО і ОСС, короткий музичний концерт самодіяльних колективів закладів освіти) – 20 хв.

2. Військово-спортивний модуль (воєнізована естафета за аналогом міської гри «Прорив-Дніпровська звитяга (додаток №1)», визначення двох фіналістів, фінал для визначення команди-переможця шляхом  перетягування канату) – 40 хв.

3. Розважальний модуль ( майстер-класи козацької звитяги, похідний козацький музей, експонати АТО і ОСС, солдатська каша, козацький куліш) - 40 хв.

 

У.Управління та відповідальні особи.

Відкрите військово-спортивне свято «Військова звитяга на Покрову» проводиться КЗО «Центр допризовної підготовки» Дніпровської ради за умов взаємодії з закладами освіти, які залучаються до участі, громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування за згодою. Заходи організації безпеки життєдіяльності під час елементів свята покладаються на адміністрацію КЗО «Центр допризовної підготовки» та посадових осіб закладів освіти, які супроводжують учасників змагань.

 

УІ. Суддівство та визначення переможців військово-спортивного модулю.

До складу суддівської колегії військово-спортивного модулю (воєнізованої естафети) залучаються працівники КП «Патріот», представники громадських організацій – за згодою. Головним суддею запрошується посадова особа районного військкомату.

За результатами воєнізованої естафети визначаються команди-фіналісти за найкращим часом. У фіналі проводиться конкурс «перетягування канату між командами-фіналістами до двох перемог, таким чином визначається переможець змагань. Команда-фіналіст і команда переможець нагороджуються грамотами і цінними подарунками.

 

УІ. Заходи безпеки життєдіяльності.

Проведення Відкритого військово-спортивного свято «Військова звитяга на Покрову» передбачає погодження питань безпеки громадського порядку з правоохоронними органами та органами місцевого самоврядування. Медичний супровід масового заходу забезпечується медичними працівниками від закладів освіти за згодою.

 

 

Заступник директора Центру допризовної підготовки    

 

 

Додаток №1

Умови виконання етапів воєнізованої естафети

 

Воєнізована естафета з елементами тактичної, вогневої підготовки та долікарської допомоги.  Завчасно готується тактична смуга перешкод довжиною 60 м, яка проходиться у прямому та зворотному напрямку 7 разів. При кожному проходженні смуги член команди (команда) отримує певне завдання.

Завдання № 1 «Тактичне пересування»: біг ЗО м, подолання ділянки «переповзання» 10 м, біг 20 м.

Завдання виконує один член команди, завдання виконується однаково в прямому та зворотному напрямках.

Завдання № 2 «Подолання зараженої ділянки»: одягання протигазу на старті, біг ЗО м, подолання ділянки «переповзання» 10 м, біг 20 м.

Завдання виконує один член команди, учасник рухається у протигазі, завдання виконується однаково в прямому та зворотному напрямках.

Завдання № 3 «Встановлення протитанкової міни»: біг 20 м, встановлення міни (на дистанції встановлено відповідний покажчик), подолання ділянки «переповзання» 10 м, біг 20 м.

Завдання виконує один член команди, міна встановлюються під час прямого напряму руху учасника, у зворотному напрямі учасник рухається як при виконанні завдання             № 1.

Завдання № 4 «Зняття протитанкової міни»: біг 30 м, подолання ділянки «переповзання» 10 м, біг 20 м, на зворотному шляху знімається міна.

Завдання виконує один член команди, міна знімається під час зворотного руху учасника, учасник рухається як при виконанні завдання №1.

Завдання № 5 «Розбирання, збирання автомату»: на старті виконується норматив «Неповне розбирання АК, складання АК після неповного розбирання», біг ЗО м, подолання ділянки «переповзання» 10 м, біг 20 м.

Завдання виконує один член команди, у зворотному напрямі учасник рухається як при виконанні завдання №1.

Завдання № 6 «Кидання гранати в ціль»: кидок дерев’яного макету гранати у ціль до першого влучення (максимальна кількість спроб - 3, на дистанції встановлена грудна мішень), біг 30 м, подолання ділянки «переповзання» 10 м, біг 20 м. У разі трьох промахів учасник виконує відтискання (згинання та розгинання рук в упорі лежачі) 10 разів.

Завдання виконує один член команди, у зворотному напрямі учасник рухається як при виконанні завдання № 1.

Завдання № 7 «Накладення пов’язки на око»: дівчина накладає пов’язку на око «пораненого» бинтом довжиною 7 м, «поранений» знаходиться на плащ-накидці на старті естафети.

Завдання № 8 «Накладення джгута на стегно»: дівчина накладає джгут на стегно «пораненого», «поранений» знаходиться на плащ-накидці на старті естафети.

Завдання № 9 «Перенесення пораненого»: 4 юнаки переносять «пораненого» на плащ-накидці всією дистанцією.

Завдання виконується однаково в прямому та зворотному напрямках, команда рухається як при виконанні завдання № 1.

Естафета наступному учаснику передається за допомогою макету автомату.

 

Заступник директора Центру допризовної підготовки    

 

doc
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку