Візантійська імперія_ 7 клас

Про матеріал
Навчальна презентація, що містить мультимедійний матеріал для опрацювання теми "Візантійська імперія" для вивчення курсу всесвітньої історії у 7 класі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тестова перевірка домашнього завданняhttps://naurok.com.ua/test/join?gamecode=2135790

Номер слайду 2

Візантійська імперія29 вересня 2022

Номер слайду 3

План. Поява Візантійстької імперіїВізантія за правління Юстиніана. Візантія за правління Македонської династії та Комнінів. Культура Візантії

Номер слайду 4

Легенда про заснувнування м. Візантії у VII столітті до н. е. В безхмарному небі над берегами Босфору кружляв орел зі змією в кігтях. Змія, звиваючись, намагалася вжалити ворога, але орел каменем упав вниз і роздробив їй голову ударами сильного дзьоба. Перемогу царя птахів зустріли радісними окриками посланці римського імператора, які шукали місце для нової столиці величезної імперії. Битву орла зі змією вони розтлумачили як знак небес і на місці старої грецької колонії було засновано місто.

Номер слайду 5

Константинополь знаходився на перехресті двох важливих торгових шляхів: сухопутного – з Європи в Азію і морського – із Середземного моря в Чорне.

Номер слайду 6

Мешканці Візантійської імперії називали себе ромеями, спілкувалися вони багатьма мовами, хоча державною була грецькаактивно торгували вином, прянощями, ароматними та косметичними речовинами, ювелірними прикрасами та іш.

Номер слайду 7

1. Поява Візантійстької імперіїВізантійська імперія з’явилася в 330 р. Ісля того, як імператор Константин І Великин «освятив» нове місто — Константинополь.

Номер слайду 8

395 р. Римська імперія розпалася на Східну та Західну. З XVI ст. Східна Римська імперія стала називатися Візантійською зі столицею у Константинополі. Західна Римська імперія. Рим. Константинополь. Східна Римська імперія

Номер слайду 9

2. Візантія за Юстиніана. Робота з підручником c/18-19 Оберіть твердження, що стосуються правління Юстиніана. Заснування династії Меровінгів Придушення повстання «Ніка» Боротьба з епідемією чуми Завоювання Італії «імператор, який ніколи не спить»збірник законів «Зведення цивільного права»За його правління відбувся занепад Візантіїдбав про укріплення прикордонних фортець та прокладання доріг style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 10

Юстиніан 527 – 565 рр.«Єдина держава, єдиний закон, єдина релігія».

Номер слайду 11

Юстиніан і християнська церква

Номер слайду 12

Війни Юстиніана. Набіги слов'ян, війни з ними. Війна з вестготами, приєднання Пд. Іспанії. Війна з вандалами. Пн. Африка – провінція Візантії. Захоплення південного берега Криму. Війна з остготами, приєднання Італії до Візантії.

Номер слайду 13

3. Візантія за правління Македонської династії та Комнінівперемога над печенігіамиіз середини IX ст. Візантія вступила у «квітучий» періодвстановлено престолонаслідування поразки від турків-сельджуків та хрестоносців впорядковано і посилено фінансову системуреформовано адміністративний устрій та законодавство зростання впливу знатідля упокорення Болгарії довелося залучити київського князя Святослава Ігоровичамасові невдоволення населення поступовий занепад держави{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Македонська династія. Династія Комнінів. Розподіліть твердження про Македонську династію та династію Комнінів, вписуючи відповідні літери до таблиці.

Номер слайду 14

4. Культура ВізантіїАнтична Християнська. Візантійська

Номер слайду 15

У Візантії розвивалися освіта і наука, література та мистецтво

Номер слайду 16

Архітектура

Номер слайду 17

Мозаїка

Номер слайду 18

Іконопис

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Опрацювати § 2-3

pptx
Додано
12 жовтня 2022
Переглядів
403
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку