Визначення деяких речовин та їх властивостей. Вивчення властивості ферментів

Про матеріал
Мета: навчитися визначати вміст води в організмі залежно від маси тіла.
Перегляд файлу

Практична робота

Тема. Визначення деяких речовин та їх властивостей. Вивчення властивості ферментів.

Мета: навчитися визначати вміст води в організмі залежно від маси тіла.

Обладнання: ваги медичні.

Хід роботи.

1.Визначимо наявність крохмалю в бульбах картоплі, борошні. Для цього нанесемо по кілька крапель розчину йоду на зріз бульби, хліба, на зволожене борошно. Спостерігаємо появу фіолетового забарвлення.

2.Визначиння наявність жирів у плодах соняшника, гарбуза.

Для цього роздавимо по кілька насінин між аркушами паперу. Спостерігаємо появу масних плям.

3. Визначати вміст води в організмі залежно від маси тіла

1. Підготуємо ваги для роботи.

2. Визначимо вагу власного організму за допомогою вагів.

3. Розрахуємо вміст води у власному організмі, вважаючи, що наш організм містить в середньому 72 % води від маси тіла.

4. Зробимо висновок про значення води в організмі людини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
30 березня 2019
Переглядів
793
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку