Практична робота
Тема. Визначення деяких речовин та їх властивостей. Вивчення властивості ферментів.
Мета: навчитися визначати вміст води в організмі залежно від маси тіла.
Обладнання: ваги медичні.
Хід роботи.
1.Визначимо наявність крохмалю в бульбах картоплі, борошні. Для цього нанесемо по кілька крапель розчину йоду на зріз бульби, хліба, на зволожене борошно. Спостерігаємо появу фіолетового забарвлення.
2.Визначиння наявність жирів у плодах соняшника, гарбуза.
Для цього роздавимо по кілька насінин між аркушами паперу. Спостерігаємо появу масних плям.
3. Визначати вміст води в організмі залежно від маси тіла
1. Підготуємо ваги для роботи.
2. Визначимо вагу власного організму за допомогою вагів.
3. Розрахуємо вміст води у власному організмі, вважаючи, що наш організм містить в середньому 72 % води від маси тіла.
4. Зробимо висновок про значення води в організмі людини.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|