Визначення прискорення тіла в разі рівноприскореного руху

Про матеріал
ЛАБОРАТОРНА РОБОТА Тема: “Визначення прискорення тіла в разі рівноприскореного руху”. Виміряти прискорення кульки, що скочується по похилому жолобу
Перегляд файлу

Тема уроку: ПРАКТИЧНА РОБОТА № «РІВНОПРИСКОРЕНИЙ РУХ»

Розв'яжіть задачі:

  1. Наближаючись до станції, потяг рухався зі швидкістю 90 км/год й після початку гальмування зупинився через 50 с. Визначте прискорення потяга під час гальмування.
  2. За який час автомобіль, рухаючись із прискоренням 0,4 м/с2, збільшить свою швидкість від 12 до 20 м/с?
  3.  Із яким прискоренням рухається автомобіль, що рушає з місця, якщо через 10 с після початку руху він набуває швидкості 15 м/с?
  4. Велосипедист проїхав прямою дорогою 80 км зі швидкістю 20 км/год, а потім ще 60 км зі швидкістю 10 км/год. Яка середня швидкість на всьому шляху?
  5. Перші 200 м автомобіль проїхав зі швидкістю 72 км/год, а наступні 1,2 км – зі швидкістю 15 м/с. Чому дорівнює середня швидкість руху?
  6. З пунктів А та В, що знаходяться на прямолінійному шосе, одночасно назустріч одне одному виїхало два тіла зі швидкостями 100 та 60 км/год. Відстань між пунктами А та В дорівнює 120 км. Через який час та на якій відстані від пункту А вони зустрінуться? Задачу розв’язати аналітично та графічно.

 

 

 

docx
До підручника
Фізика (профільний рівень) 10 клас (Засєкіна Т.М., Головко М.В.)
Додано
20 лютого
Переглядів
125
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку