ВИЗНАЧНІ АРХІТЕКТУРНІ ПАМ’ЯТКИ

Про матеріал
У даній презентації ви познайомитесь з визначними архітектурними пам'ятками Білої Церкви
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИЗНАЧНІ АРХІТЕКТУРНІ ПАМ’ЯТКИ

Номер слайду 2

Місто Біла Церква – одне з найстаріших міст давньоруської держави, засноване в 1032 р. на високому скелястому березі Росі великим князем київським Ярославом Мудрим. Під назвою Святий-Георгій (в літописах фігурує коротка назва Юр’їв) місто було одним з південних форпостів, що стримували напади кочівників. Пам’ятник Ярославу Мудрому ( 1983р.)

Номер слайду 3

Пам'ятник керівнику селянсько-козацького повстання (1591-1593рр.) Криштофу Косинському на Замковій горі

Номер слайду 4

Церква Святого Миколая Найстаріша споруда міста. Пам'ятка українського бароко із понад двохсотлітньою історією завдячує своєю появою гетьманові Івану Мазепі.

Номер слайду 5

Склади Браницьких. Були збудовані на замовлення Францішека. Браницького в 1788 році.

Номер слайду 6

Зимовий палац Браницьких Пам’ятка цивільної архітектури у місті Біла Церква. Збудований у 1796 р. як житлове зимове приміщення поміщиків Браницьких, а влітку графи жили в літньому палаці парку »Олександрія».

Номер слайду 7

Ансамбль споруд пошти Комплекс споруд був зведений в 1825–1833 рр. на поштовій дорозі Москва-Біла Церва-Одеса на кошти Браницьких за індивідуальним проектом невідомого архітектора. 

Номер слайду 8

Пам'ятник українському гетьману Богдану. Хмельницькому був встановлений у 1983 році.

Номер слайду 9

Пам’ятник кобзарю та хлопчику-поводирю. Пам’ятник кобзарю та хлопчику-поводирю був встановлений у 2014 році в місті Біла Церква. Він розташовується на території невеличкого скверу, на вулиці Гагаріна. Автор роботи – білоцерківський скульптор Максим Василенко.

Номер слайду 10

Пам`ятник загиблим байкерам  пам'ятник, встановлений на узбіччі траси E95 (автострада М05) поблизу міста Білої Церкви.

Номер слайду 11

Чорнобильський дзвін. Меморіал було встановлено на честь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Пам’ятник було встановлено у квітні 2007 року за рахунок приватних спонсорів. На його відкритті був присутній тогочасний президент України Віктор Ющенко.

Номер слайду 12

ПАМ'ЯТНИЙ ЗНАК ЗАГИБЛИМ ПОЖЕЖНИКАМ14 грудня 2015р. у день вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС у Білій Церкві в парку Слави відбулось урочисте відкриття пам’ятного знаку «Загиблим героям-пожежним».

Номер слайду 13

Пам'ятник Героям Небесної Сотні   Архітектурний монумент, встановлений 2016 року на згадку про Героїв Небесної Сотні. Пам'ятник розташований на території парку Слави. Автор проекту — білоцерківський скульптор Олександр Виговський.

pptx
Додано
30 січня
Переглядів
66
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку