"Вмикаємо еко - мислення"

Про матеріал
Купуйте речі тільки, якщо вони дійсно Вам потрібні: подумайте гарненько перед покупкою, відмовтеся від спонтанних придбань, готуйте список необхідних покупок перед тим, як йти в магазин. І пам’ятайте: краще один раз купити якісну річ, ніж кілька разів дешеву. Афоризм «Скупий платить двічі» тепер стосується і екології. Не хворійте на марнотратство.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Будьте мудрим споживачем. Купуйте речі тільки, якщо вони дійсно Вам потрібні: подумайте гарненько перед покупкою, відмовтеся від спонтанних придбань, готуйте список необхідних покупок перед тим, як йти в магазин. І пам’ятайте: краще один раз купити якісну річ, ніж кілька разів дешеву. Афоризм «Скупий платить двічі» тепер стосується і екології. Не хворійте на марнотратство. Не купуйте сміття: віддавайте перевагу товарам без зайвої упаковки.

Номер слайду 3

Відмовтесь від одноразових пластикових пакетів. Пластик не розкладається природним шляхом: в Тихому океані вже утворився острів, який повністю складається з відходів життєдіяльності людини. Наївшись такого сміття, щорічно гине 100 тисяч тварин. Тому краще носити з собою зручну багаторазову екоторбу, яка буде корисна для екології і допоможе заощадити сотню-дві гривень, позбавивши від необхідності щоразу купувати новий пластиковий пакет.

Номер слайду 4

«Ні» одному разу. Намагайтеся не купувати продукцію одноразового використання: посуд, серветки, станки для гоління, ручки, замість цього віддайте перевагу відповідним багаторазовим речам. Менше сміття – менше проблем!

Номер слайду 5

Сортуйте сміття, адже 1 тонна макулатури збереже 17-20 дерев, а 1 т вторинних полімерів (пластмаси) збереже 16 т сирої нафти. Якщо у Вас під будинком вже з’явилися окремі контейнери для побутових відходів і пластику-скла-металу-паперу, то гріх цим не скористатись. Якщо такого немає, то можете звернутись в пункти прийому вторсировини, або ж складіть акуратно пачки паперу, пляшки, пластик біля смітника і кому-небудь вони точно знадобляться.

Номер слайду 6

Контейнери для різних видів сміття

Номер слайду 7

Контейнери для різних видів сміття

Номер слайду 8

Контейнери для різних видів сміття

Номер слайду 9

Контейнер для пластикових пляшок

Номер слайду 10

ppt
Додано
16 жовтня 2023
Переглядів
167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку