Вода - розчинник (Презентація)

Про матеріал
Презентація до уроку хімії в 7 класі "Вода як розчинник" МЕТА: Узагальнити знання учнів про склад молекули води і вивчити будову її молекули, фізичні властивості та поширення у природі; з’ясувати роль води у природі та її значення для живих організмів ,з’ясувати лікувальні властивості води формувати в учнів стійкі пізнавальні інтереси; розвивати інтелектуальну сферу дитини; ініціативність у висловлюванні думок, уміння лаконічно висловлювати свою думку; виховувати шанобливе ставлення до природи, активність, дисциплінованість, уважність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода - розчинник. Підготувала:вчитель хіміїЖаботинського ліцею. Лелека Інна Олександрівна

Номер слайду 2

МЕТА: Узагальнити знання учнів про склад молекули води і вивчити будову її молекули, фізичні властивості та поширення у природі; з’ясувати роль води у природі та її значення для живих організмів ,з’ясувати лікувальні властивості водиформувати в учнів стійкі пізнавальні інтереси; розвивати інтелектуальну сферу дитини; ініціативність у висловлюванні думок, уміння лаконічно висловлювати свою думку;виховувати шанобливе ставлення до природи, активність, дисциплінованість, уважність.

Номер слайду 3

План1) Будова молекули води2) Поширеність у природі3) Фізичні властивості води4) Розклад води5) Роль води у природі та її значення дляживих організмів6) Лікувальні властивості води7) Вода - розчинник

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Поширеність у природіВода вкриває 2/3 поверхні Землі97% усієї води знаходяться в морях та океанах3% припадає на прісну воду0,03% становить вода річок та озер, яку людина використовує для своїх потреб

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фізичні властивості води. Вода – це прозора речовина без запаху й смаку. За нормальних умов (тиск 760 мм.рт.ст. й температури 20ºС) густина води становить 1000 кг/м3. За температури меншої за 0ºС вода кристалізується. За температури 100ºС вода перетворюється на пару.

Номер слайду 8

Агрегатний стан. Твердий. Рідкий. Газоподібний

Номер слайду 9

Розклад води. Продуктами розкладу води є водень і кисень:2 H2 O = 2 H2+O2 Розклад води під дією електричного струму:

Номер слайду 10

Роль води у природіВода відіграє найважливішу роль, оскільки бере участь у багатьох різних механізмах і процесах на Землі. Без води не було б ніякої екосистеми (тварин, птахів, рослин). А яким би без неї виявився клімат – і зовсім складно уявити. Все життя, яке є на планеті, багато в чому сформоване саме завдяки воді. 

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Роль води у життілюдини. Роль води в житті людини не менш важлива. І це легко довести на елементарному прикладі. Достатньо лише поцікавитися, на скільки людина складається з води. Цифри виявляться дивовижними: в організмі дорослої людини 68—70 % води, в тому числі: у крові — 90 %, м’язах — 75 %, кістках — 28 %.

Номер слайду 13

Лікувальні властивості води. Гаряча вода викликає апетит,сприяє травленню, легкопереварюється, очищаєсечовий міхур, лікує гикавку,гази. Ідеальна під часочищення організму длястраждаючих від кашлю,токсинів, риніту, задишки і боліву суглобах. Закип’ячена, а потім охолодженавода не збільшує вологістьвсередині тіла, дуже легкозасвоюється.

Номер слайду 14

Вода як розчинник. При змішуванні води з іншимиречовинами часто утворюються розчини.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Використання. Воду як розчинник використовують урізних галузях промисловості, техніцісільському господарстві, будівництві,медицині, наукових дослідженнях.

Номер слайду 17

Домашнє завдання: Опрацювати § 22

pptx
Додано
14 квітня 2022
Переглядів
494
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку