Вода, склад її молекули, поширеність у природі, фізичні властивості. Вода — розчинник

Про матеріал

Презентація до уроку хімії у 7 класі "Вода, склад її молекули, поширеність у природі, фізичні властивості. Вода як розчинник" (за підручником О.В. Григорович)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода, склад її молекули, поширеність у природі, фізичні властивості. Вода – розчинник.

Номер слайду 2

Молекула води H2 О побудована у вигляді трикутника: кут між двома зв'язками Оксиген - Гідроген 104 градуса. Молекула води полярна, що є причиною особливої взаємодії між різними її молекулами.

Номер слайду 3

На Землі водою покрито 70,9 % поверхні, але придатною для пиття є не більше 2%. Основний запас прісної води заморожений у льодовиках. Вода здійснює у природі постійний кругообіг, випаровуючись з поверхні й повертаючись на неї у вигляді опадів.

Номер слайду 4

Фізичні властивості води

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Вода в природі

Номер слайду 7

Вода - розчинник. Суміш води з різними речовинами називають розчинами. Вода – розчинник, інші речовини суміші – розчинені речовини. У розчині частинки розчиненої речовини рівномірно розподіляються між молекулами води. Розчини можуть складатися з двох чи більше розчиненних речовин.

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Домашнє завдання§ 22, № 1-4 (усно), с. 153 Підготувати цікаві факти про воду або знайти інформацію про тварини і рослини, які мають найбільший вміст води.( щось одне на вибір)

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
22 березня 2022
Переглядів
512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку