Екотрофологія - наука про екологічно безпечне харчування
Яровенко Дар'ї 9-Б
Що ж таке екотрофологія?
ЕКОТРОФОЛОГІЯ - це напрям народився в інтелектуальному просторі Німеччини - у Гіссенському університеті ім. Юстуса Лібіха 1965 року. Екотрофологія навчає, як створити умови, що повністю забезпечують потреби різних верств населення в раціональному і збалансованому харчуванні, адекватному національним традиціям і звичкам, віку, професії, стану здоров'я, економічному становищу та екологічній ситуації, відповідно до вимог сучасної медицини та науки.
Сьогодні дешева і сурогатна їжа нажаль
стала улюбленою
Рейтинг поживою молоді. Молоді шкдливих люди, не маючи значних
фінансових коштів та
продуктв задурманені рекламою
щоденно споживають
продукти, які наносять непоправиму шкоду їх здоров'ю
Екологчно безпечна продукця
СУЧАСНЕ ПОВСЯКДЕННЕ
ХАРЧУВАННЯ
Сьогодні Україна стала світовим звалищем харчових сурогатів: 80 % всіх захворювань в Україні від неправильного харчування; У нашому організмі 80-100 трильйонів клітин, з них правильно функціонує лише 15-20%; За рік з води, повітря і їжі ми отримуємо до десяти кілограмів шкідливих речовин; До 40 років в кожній людині осідає до 10 кілограмів шкідливих речовин; Півтора мільйони чоловік в Україні хворі на цукровий діабет, 80 відсотків з них мають надлишкову вагу ; За смертністю від онкологічних захворювань Україна займає друге місце в Європі; Кожні 45 секунд від серцево-судинних захворювань в країні вмрає одна людина, 85-90% з них страждають зайвою вагою ; 75 % дітей народжуються хворими, і лише 5 % всіх новонароджених вважаются абсолютно здоровими.