Водойми України. Презентація до уроку

Про матеріал
Презентація містить матеріали до уроку природознавства для 4 класу за темою "Водойми України", тлумачення понять "водойма", "природні та штучні водойми", "витік", "русло", "гирло", "долина". Знайомить з найбільшими річками України. Піднімає проблему охорони водойм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ВІТАЮ ВАС, ДІТИ, З НОВИМ ЯСНИМ ДНЕМ! СЬОГОДНІ НЕЗВИЧНО УРОК ПРОВЕДЕМ. УВАГУ, РОЗУМ НЕ ЗАБУДЕМО, СТАРАННО ПРАЦЮВАТИ БУДЕМО!

Номер слайду 3

БАЖАЮ ВАМ НА УРОЦІ БУТИ : У ВАЖНИМИ; С ПРИТНИМИ; П РАЦЬОВИТИМИ; І НІЦІАТИВНИМИ; Х ОРОБРИМИ У МІЛИМИ!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Торф Боксит Граніт будівельна паливна рудна

Номер слайду 9

Кам’яне вугілля Природний газ Нафта Залізна руда Буре вугілля Золото Торф

Номер слайду 10

Тече, тече – не витече, Біжить, біжить – не вибіжить. Із-під гірки, з-під крутої Прокрадається норою Та й до моря утіка Через лози по ярках. Без ніг, а біжить, Без рук, а рукава має.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

1. Сформулювати поняття «водойми». 2. Ознайомитися з будовою річки. 3. Навчитися визначати правий і лівий береги. 4. Знаходити річки на карті України. 5. Вчитися бережливо ставитися до водних ресурсів.

Номер слайду 13

Водойми – це природні чи штучні заглиблення, у яких накопичується і затримується вода. Природні: джерело, річка, озеро, болото, море, океан. Штучні: ставок, канал, водосховище. Переглянь відео за посиланням: www.youtube.com/watch?v=gC10f2hjDUI

Номер слайду 14

Річка – це природний водний потік, який витікає з джерела, озера чи болота. На сторінці 113 підручника знайди і прочитай, як утворюється річка. Будова річки Запам’ятай!

Номер слайду 15

Витік – це місце, де річка бере початок. Русло – це заглибина, в якій тече річка. Гирло – це місце, де річка впадає в море, озеро або іншу річку. Притоки – малі річки, що впадають в річку. Знайди у підручнику, як визначити, де лівий берег річки, а де правий. Запам’ятай!

Номер слайду 16

НАЙБІЛЬШІ РІЧКИ УКРАЇНИ ДНІПРО – найбільша в Україні і третя за величиною річка в Європі. Протікає на території трьох держав. (Назви ці держави). ДНІСТЕР – одна з найбільш повноводних річок України. Початок бере в Карпатах і впадає в чорне море. Довжина річки 1363 км. У Дністер впадає 500 річок. ПІВДЕННИЙ БУГ – бере свій початок на Подільській височині та впадає в Чорне море. СІВЕРСЬКИЙ ДОНЕЦЬ ДУНАЙ Знайди ці річки на карті України

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

На уроці я: дізнав(ла)ся … навчив(ла)ся… зрозумів(ла)...

Номер слайду 20

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ С. 113 – 115, знайдіть цікавий матеріал про одну з річок України.

Номер слайду 21

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ.

ppt
До підручника
Природознавство 4 клас (Андрусенко І.В.)
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
1969
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку