Водойоми рідного краю.Проект для учнів 4 класу.

Про матеріал
Проеккт дає змогу учням: Ознайомити учнів з основними типами водойм, що знаходяться в їхньому рідному краї. Дослідити екологічний стан цих водойм, причини забруднення та наслідки для природи. Виховувати дбайливе ставлення до водних ресурсів, формувати екологічну свідомість і відповідальність за охорону навколишнього середовища. Розвивати вміння працювати з інформаційними джерелами, проводити спостереження і робити висновки щодо екологічного стану водойм. Підвищувати зацікавленість учнів до збереження природи рідного краю та активної участі в екологічних акціях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проєкт«Водойми рідного краю їх стан та охорона»

Номер слайду 2

Мета проєкту : Ознайомити учнів з основними типами водойм, що знаходяться в їхньому рідному краї. Дослідити екологічний стан цих водойм, причини забруднення та наслідки для природи. Виховувати дбайливе ставлення до водних ресурсів, формувати екологічну свідомість і відповідальність за охорону навколишнього середовища. Розвивати вміння працювати з інформаційними джерелами, проводити спостереження і робити висновки щодо екологічного стану водойм. Підвищувати зацікавленість учнів до збереження природи рідного краю та активної участі в екологічних акціях.

Номер слайду 3

План роботи: Річки Херсонської області. Озера та болота. Чорне й Азовське моря. Сиваш і Каховське водосховище. Ставки та канали.

Номер слайду 4

Річки Херсонської областіРічок у Херсонській області налічується 19 малих річок та балок. До річок належать Каланчак,Велика Калга, Конка, Козак, Інгулка, Білозірка, Рвач, Чайка. Усі річки належать до басейну Дніпра і лише тільки р. Каланчак впадає в Чорне море. 

Номер слайду 5

Річка Дніпро. Дніпро — велика ріка, в межах Херсонської області її довжина — 216 км. Дніпро проходить степ транзитом і разом з Каховським водосховищем розділяє територію на дві частини — правобережну і лівобережну.

Номер слайду 6

Озера та болота у межах області Озера є різні за своїм походженням (лиманові, лагунні), за рівнем мінералізації води (прісні, солонуваті, солоні), за характером водного балансу (стічні, безстічні). В Херсонській області налічується більше 20 озер. Болота знаходяться в основному в Білозерському, Олешківському та Голопристанському районах. Найбільший масив болота — Кардашинське болото. 

Номер слайду 7

Чорне та Азовське моря. Чорне море омиває Херсонську область з північно-західної частини. Воно глибоке й тепле. Найбільша глибина Чорного моря сягає понад 2000 м. Азовське море омиває область з південно-східної частини. Це невелике та мілке море, найбільша глибина його 14 м.

Номер слайду 8

Сиваш та Каховське водосховище. Сиваш або Гниле море — це частина Азовського моря, відокремлено від нього вузькою Арабатською Стрілкою. В межах Херсонської області частково знаходиться Каховське водосховище, воно використовується для судноплавства, зрошення, водопостачання, рибного господарства. З водоймища починаються Каховський канал та Північно-Кримський. 

Номер слайду 9

Ставки та канали. На території Херсонської області створено більше 200 ставків. Канали – це водойми Дніпра з яких живляться Інгулецька, Краснознам'янська та Каховська зрошувальні системи, а також Північно-Кримський канал, споруджений для потреб водопостачання і зрошування Причорноморських районів Херсонщини.

Номер слайду 10

Використані джерела :Інтернет джерела. Наталя Будна, підручник ЯДС.https://naurok.com.ua/prezentaciya-vodoymi-hersonschini-24391.html

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 вересня
Переглядів
69
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку