Волонтер - це стан душі

Про матеріал
Волонтерська діяльність – це добровільна діяльність учнівської молоді – волонтерів, яка спрямована на надання допомоги особам, котрі перебувають у складних життєвих об¬ставинах та потребують сторонньої допомоги, і сприяє самореалізації волонтера. Саме наша молодь є надійним потенціалом суспільства, який призводить до позитивних зрушень.
Перегляд файлу

Комунальний заклад «Гуляйпільська спеціалізована загальноосвітня школа

І-ІІІ ступенів» Гуляйпільської міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 Напрямок – національно-патріотичне виховання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Волонтер – це стан душі

 

 

 

 

 

 

                                             Підготувала: Разніцика Катерина, учениця 8

                                                           класу КЗ «Гуляйпільська          

                                                                     спеціалізована загальноосвітня      

                                                     школа І-ІІІ ступенів»

 

                                                    Керівник: Вербицька Л.О., педагог-організатор

 

 

 

 

 

2019 рік

                                                        «Волонтерство існує скрізь, де є люди,                                                                                                                                    що піклуються про інших і про проблеми суспільства»

Кенн Аленн, президент Американської                                                                                                                                                                           волонтерської організації «Крапки Світла»

В Україні існує давня традиція суспільної праці, взаємодопомоги, піклування про ближнього. Осіб, які працювали у цій сфері, називали громадськими діячами, альтруїстами, доброчинцями, добровольцями тощо. Настали нові часи і по-іншому стали називати таких людей — волонтери. Взагалі, волонтерська діяльність – це добровільна  діяль­ність учнівської молоді – волонтерів, яка спрямована на надання допомоги особам, котрі перебувають у складних життєвих об­ставинах та потребують  сторонньої допомоги, і сприяє самореалізації волонтера. Саме  наша молодь є надійним потенціалом суспільства, який призводить до позитивних зрушень.

У комунальному закладі «Гуляйпільська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Гуляйпільської міської ради діє загін «Волонтер» в рамках учнівського самоврядування, який об’єднав спочатку 8 учнів, а  в данний час налічує 35 вихованців нашої школи. Членами волонтерського загону «Волонтер» є діти різних вікових категорій.

 

 

Метою створення загону є виявлення лідерів серед молоді, які готові займатися соціальною роботою з різними категоріями населення.

Волонтерський рух є головним напрямком діяльності шкільного учнівського самоврядування. Цей рух базується на спільності інтересів, бажань, цілей, надій, ідей учнів й передбачає реалізацію поставлених цілей та самореалізацію учнів. Діяльність школярів-волонтерів відбувається на засадах власної волі. Наша діяльність є неприбутковою, добровільною, корисною для інших людей та суспільства у цілому. Даний напрямок роботи виховує    такі моральні цінності, як милосердя, толерантність, працелюбність, прагнення до взаємодопомоги, активізує процеси згуртування учнівського колективу.

Мета роботи нашого загону є: «Ділитися любов’ю і теплом з кожним, виховувати повагу, співчутливе та толерантне ставлення до людей певних категорій та похилого віку».

Важливою ланкою нашої роботи є допомога одиноким людям похилого віку. Ці люди як ніхто потребують уваги, турботи. Члени загону відвідують їх, виконують посильну роботу по господарству, є цікавими співрозмовниками для пристарілих людей. Не забувають і про вчителів-пенсіонерів, вітають їх зі святами, ведуть цікаві розмови про колишню і сучасну школи. Приносять літнім людям книжки та журнали, розповідають останні новини.

D:\Pictuers\РІЗНЕ - Весна\DSC00929.JPG

 

Волонтери нашої школи опікуються 18 особами,  яким надається волонтерська допомога. Ми запрошуємо цих  людей на виховні заходи, мітинги, свята з нагоди різних урочистостей і свят.

D:\Pictuers\РІЗНЕ - Весна\DSC01005.JPG

У 2012 році навчальний заклад почав працювати як громадсько-активна школа. Це школа, яка має на меті не тільки надання освітніх послуг учню, але й розвиток громадянського суспільства, залучення батьків та громади до розв’язання соціальних та інших проблем, які існують як у школі, так і у громаді. Тому до Міжнародного дня ГАШ 1 березня було проведено тиждень доброти. Під час тижня проходили різні заходи як для учнів так і для громади. Волонтерський загін організував та провів  свято «Діаманти нашої душі», де було презентовано виставку вишивальниці міста Рябко Любов Іванівни,


 

а також виставку робіт  художника Рябко Олексія Мусійовича.

Другий місяць осені починається з особливої дати – 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також ще й День ветерана.
          Щорічно волонтери  1 жовтня в нашій школі відзначають День людей похилого віку.  В цей день усім стареньким людям віддають шану та повагу, проводячи для них акцію "Людям похилого віку- чуйність та милосердя!", заходи, вечори відпочинку. Волонтери  відвідують підопічних  літніх людей з невеличкими дарунками, квітами та добрими, щирими словами. Для для бабусь та дідусів наших вихованців проходять свята  під назвою "Колись ми юними були, а зараз осінь наступає", година спілкування "Як  серце осені не хоче".

Члени загону «Волонтер» співпрацюють із Гуляйпільською районною організацією Червоний Хрест України.

У важкі часи суспільства вихованці нашої школи згуртувалися на засадах співпраці та співнадії на краще, тому активно допомагаємо нашим воїнам захисникам проводячи акції: «Листи щастя», «Великодній кошик», «Маскувальна сітка», «Українські обереги», «Хвиля доброти».

 

 

До Дня захисника України організовуємо тиждень патріотичного виховання «З Україною в серці», в рамках якого проводимо захід «Тепло долонь і серця - захисникам України», де постіно присутні учасники ООС ЗСУ, волонтери нашого краю.

Для учнів середньої ланки провели стріт – арт «Голуб миру», флеш –мою «Разом – ми сила», квест «Доброта врятує світ».

Партнерами у військово-патріотичному вихованні є учасники організації «Сокіл», яка постійно зустрічається з нами. Разом ми переглядаємо документальні фільмі про Героїв небесної Сотні, дискутуємо на різні теми.

IMG_20170606_101255.jpgIMG_20170606_101255.jpgНе забувають про нас і обласний центр патріотичного виховання, який постійно організовує нам цікаві програму.

IMG_20170606_101255.jpgIMG_20170606_101255.jpg

Небайдужі наші вихованці під час проведення Всеукраїнської благодійної акції «Назустріч мрії», яка проводиться Міжнародним благодійним фондом «Сильні духом». Щороку ми робимо свій внесок до цієї акції і цим самим даємо можливість  дітям одужати.

5 грудня – Міжнародний день волонтера. Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як День добровольця, тому  у школі   проводимо  загальношкільну лінійку, на якій приймаємо в ряди  волонтерів нових добровольців та відзначаємо найкращих волонтерів року.

Милосердним  повинен бути не тільки той, кому довелося зазнати скрути. Милосердя до  ближнього, до матері, до дитини, до знайомих людей ніколи не повинно згаснути і  затьмаритися. Будучи складовою  частиною виховання в цілому, волонтерська діяльність впливає не тільки на  свідомість, але і на відповідну сторону поведінки, формує переконаність у  необхідності відкрити душу на зустріч тим, хто потребує допомоги, теплого  слова, співчуття, розуміння.

Волонтер - це стан душі, це добра,  милосердна людина, яка володіє неабиякими комунікативними навичками і приваблює  до себе людей, розуміє проблеми оточуючих та співчуває їм, має бажання  безкорисливо допомогти вирішувати проблеми інших людей. До того ж, волонтер  характеризується порядністю, уважністю, відповідальністю, відвертістю. Саме таку характеристику можна дати і нашому загону «Волонтер», метою якого є творити добро і продовжувати свою благородну місію.

 

doc
Додано
11 березня 2019
Переглядів
774
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку