Вот он, грандиозный финал! Шанс на победу получили сильнейшие:

Про матеріал
Вот он, грандиозный финал! Шанс на победу получили сильнейшие: Виолетта Мельникова, Виктория Гасанова и Елена Терехина. Им предстоит сняться для лук-бука коллекции Анфисы Чеховой, пройтись по подиуму Московской недели моды и устроить финальный баттл в королевском дворце. Кто же станет императрицей и главной plus-size моделью страны?
Перегляд файлу

Люблю чернігівську дорогу - 
Весною, влітку, восени.
Там досі моляться Стрибогу
Високі в сонці ясени.

                               Ліна Костенко

Після прочитання вірша Ліни Костенко про Чернігів захотілось відвідати це місто. Вирішуючи як провести свої осінні канікули моя сім’я вибрала Чернігів. Це чудесне місто, яке входить до переліку найдавніших міст України, тому саме в ньому є багато історичних пам’яток архітектури. Приїхавши в Чернігів, ми відчули справжній дух історії та на власні очі побачили напрочуд затишне місце, не дивлячись на велику навалу туристів.

Першою нашою зупинкою була кав’ярня «Абажур», яка знаходиться в історичному центрі міста. Смачно поснідавши ми з новими силами вирушили вивчати місто!

Тато захотів відвідати Антонієві печери. Це святиня, яка оберігає місто вже понад тисячу років. Якщо ви зацікавлені в пізнанні релігійного життя міста – вам саме сюди. Історія Антонієвих печер Троїцько-Іллінського православного монастиря пов'язана зі святим Антонієм Печерським одним із засновників Києво-Печерської лаври і чернечого життя в Київській Русі в цілому. Старожили вважають, що лазами буквально пронизаний увесь древній дитинець, найукріпленіша частина міста, що нині стала парком. Одних з тих лазів за легендою веде до підземної церкви, стіни, якої всипані загадковими написами. 

Блукаючи містом ми побачили сіру, зовсім непримітну будівлю. Це був дім великого полководця, Івана Мазепи. Кажуть Мазепа був її власником і саме тут у підземеллях заховав свої незліченні скарби, перед тим як назавжди покинути Україну. Вивчаючи будівлю ми відчували дух Мотрі Кочубеївни. Дівчина блукає вздовж стін, чекаючи на свого коханого…

Виявляється Красна площа є не лише в Москві, є вона і в Чернігові. Мабуть вона не така красива як у російській столиці, але теж досить приваблива. От я і подумала – а чому б не відвідати її! Наші  дідусі  і  бабусі ще пам'ятають, що слово «червоний» (і, відповідно, «червона») в українській мові означало те саме, що зараз «красивий». Сьогодні Червона площа  культурний і адміністративний центр міста, центр краси Чернігова.

Прогулюючись вулицями міста ми побачили найперший пам’ятник І. Мазепі в Україні, пам’ятний знак «Борцям за волю України» та відоме погруддя Пушкіна.

Нас вразила своєю красою П’ятницька церква. За легендами, татаро-монголи не змогли взяти цю твердиню з дітьми, жінками і ченцями всередині навіть тоді, коли захопили фактично весь Чернігів. Перше на що ми звернули увагу  оригінальне вирішення переходу від прямокутної основи до барабану за допомогою триуступних арок-закомар. Пам’ятка розташована в сквері поблизу центральної площі міста, відіграючи роль архітектурного акценту в забудові центру Чернігова. Тому до неї дуже легко дістатися з будь-якої точки міста.

Подорожуючи до Чернігова ми відвідали кращі храми та монастирі, які збереглися ще від часів козацтва та гетьманщини, почули цікаві історичні факти, дізнались про таємниці будинку Лизогуба та про легенди, які переказуються століттями. А ще під час екскурсії по Чернігову завітали до Антонієвих печер, де також є свої містичні оповідання. Раджу кожному відвідати це місто та набратись приємних емоцій!

 

Конец формы 

docx
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку