презентація "Усе має минуле"

Про матеріал
Історія минулого завжди повчальна. Досвід суспільства важливий для виховання людських цінностей та розуміння потреб суспільства на сучасному етапі розвитку. Тому вивчаючи історію діти повинні навчитися робити правильний вибір життєвих альтернатив та можливостей та не повторювати помилки минулого.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Усе має минуле5 клас Про минуле треба знати, щоб отримати гарне майбутнє

Номер слайду 2

Як змінювалися заняття людей?Господарство привласнювальне — форма господарства, що ґрунтується на вилученні з навколишнього середовища продуктів харчування, створених природними процесами (мисливство, рибальство, збиральництво). Господарство привласнювальне властиве ранньому первісному суспільству. Існує також як спеціалізована форма господарства в цивілізованих суспільствах (промислове мисливство та рибальство, збиральництво лікарських рослин та ін.).

Номер слайду 3

Від збиральництва до землеробства. При первісно-общинному ладі збиральництво, разом з полюванням і рибальством, було складовою привласнюючого господарства. Збиральництво було, як правило, жіночим заняттям. Вже при найпримітивнішому збиральництві застосовувалися спеціальні знаряддя, такі як палка-копалка або спеціальна дерев'яна лопатка. Іноді збиральництво рослинної їжі приймало складніші форми: наприклад, деякі племена проводили штучне зрошування дикорослих рослин тощо. Подальший розвиток збиральництва диких рослин привів до виникнення ручного землеробства, але у багатьох народів воно зберігало значення і за наявності розвиненого землеробства або скотарства. Ще пізніше збиральництво стало одним з другорядних промислів, залишаючись важливим способом здобування харчів

Номер слайду 4

Відтворююче господарство. Господа́рство відтво́рююче — спосіб життя, який ґрунтується на землеробстві та скотарстві. У цьому випадку люди вже споживають продукти, створені власне ними: хліб, вирощені овочі та фрукти, м'ясо та молоко свійської худоби.

Номер слайду 5

землеробствоземлеробство і скотарство було основним заняттям трипільців. Особливу увагу вони приділяли рільництву. Землю трипільці спочатку обробляли роговою мотикою, пізніше – запровадили орне землеробство. На оброблених землях вони вирощували ячмінь, просо, пшеницю, бобові та садово-городні культури, льон. Виплеканий врожай зернових збирали дерев’яними роговими серпами з крем’яними і мідними вкладками, а зберігали його в глиняних посудинах. Трипільська культура дала великий поштовх для розвитку хліборобства на теренах України, стала першоосновою сучасного землеробства.

Номер слайду 6

скотарство. Заняття давніх слов’ян (малюнки і картини, що зображують побут наших предків, яскраво демонструють це) не вичерпуються землеробством. Так, тісно пов’язане з ним було скотарство. Помічниками в сільському господарстві північних районів були коні, а південних — воли. Стародавні слов’яни розводили овець, корів, кіз і свиней. Поки дозволяла температура повітря, худобу пасли на вигонах. Взимку її розміщували в хліві, де за літо було заготовлено чимало корму. Вівці, кози та корови давали молоко.

Номер слайду 7

Ринкове господарство. Ринок - це НЕ місце..., ринок - це механізм взаємовідносин між продавцями і покупцями з приводу обміну товару (послуг) на гроші. А місцем де здійснюється обмін можуть бути: базари, магазини, торгові центри. Ри́нок  — місце взаємодії продавців і покупців для визначення ціни та необхідної кількості товару. Ринок — це сукупність відносин купівлі-продажу товарів і послуг; спосіб взаємодії виробників і споживачів. А ринкове господарство – це господарство, головною метою якого є отримання прибутку з продажу товарів, які виробили!

Номер слайду 8

Ремесла. Ремесло — дрібне виробництво за допомогою примітивного знаряддя, для задоволення широких побутових потреб, господарського (раніше й військового) виряду, різного роду будівництва. Поступово ремесло відокремилося від хатнього виробництва (для власних потреб і для сусідів) і стало більше спеціалізоване, зосередилося головне в містах і містечках у вигляді дрібних підприємств. Вироби як правило виконувалися на замовлення, рідше на ринок

Номер слайду 9

Які винаходи людства найбільше змінили життя ?https://youtu.be/Oh. S7 Pn2vae0 Доречі вам потрібно всього 3 хвилини і ви переглянете історію винаходів, які стали ключовими для розвитку суспільства!Якщо ви бажаєте дізнатися більше про якийсь винахід – просто зупиніть відео і прочитайте текст. У Вас буде підсумкова контрольна робота і одним з питань буде наступне: Який винахід Вам сподобався найбільше і поясніть чому?

Номер слайду 10

Завжди дбайте про власний розвиток!Сьогодні мені б хотілося поговорити про ваш власний успіх. Більшість з нас прагне його досягти, але як це зробити вдається не всім. Саме поняття успіху у кожного різне: для одного - це кар’єра та навчання, для другого - це сім'я, а для третього – творчість та робота. А що думають про успіх люди, які вже досягли його, читаємо в цитаті:«Успіх нічому не вчить. Він тільки переконує розумних людей, що вони не можуть програти». Білл Гейтс. Ви навчаєтесь зараз для власного розвитку і сподіваюся станете успішними! А знання вам допоможуть!

Номер слайду 11

Є гарна притча! Найголовніше-людяність!1- це ваша людяність10- ваші досягнення100- ваш досвід1000- ваш успіх10000- ваші бажання100000- ваші знання1000000- ваша діяльністьякщо у вас немає людяності - то все решта просто немає значення!

Номер слайду 12

Бажаю успіхів!!! Історія виховує! А історія успішних людей – це шлях досвіду!!!

pptx
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
2405
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку