Вплив кольору на людину

Про матеріал
Колір несе нам не тільки інформацію, але і безліч можливостей для розвитку і досягнення бажаного. Нам зостається тільки навчитися читати цю інформацію і вміти самим правильно внести її в життя. А в цьому, до речі, допомагає бірюзовий та смарагдово-зелений.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив кольору на людину. Презентацію виконали: Тімченко Максим,Осьмірко Анастасія,Чанцева Марія,Теребінська Аня,Трохимець Владислав.

Номер слайду 2

Все життя нас супроводжує колір. Ще в утробі матері ми сприймаємо червоно-рожеве свічення, в якому знаходимося. З самого народження кожного з нас оточують кольори, що виявляють вплив на організм, нервову систему та психіку людини об'єктивний, безпосередній вплив, налаштовуючи його в унісон з оточуючим світом. Як впливає колір на людей?

Номер слайду 3

Колір значно впливає на нас: притягує нас і до нас, змушує робити покупки та викликає різноманітні емоції. Зумовлює раптові почуття і навіть фізіологічні реакції, від припливу крові до почуття холоду. Як впливає колір на людей?

Номер слайду 4

Мабуть, вам відомо, що кімнати пофарбовані в теплі, червоні відтінки потребують менше опалення, бо в них людям менш холодно. Колір може навіть лікувати. Наприклад, біль знімають відтінки блакитного. А сил надає помаранчевий. Зелений заспокоює. Недарма ми так намагаємось хоча б не на довго вирватись із міста – ближче до природи і її зеленому кольору. Як впливає колір на людей?

Номер слайду 5

Врешті-решт колір може видавати нас з головою. По тому, яким кольорам ми надаємо перевагу, а які уникаємо, з якими кольорами асоціюємо певні почуття, емоції, людей ми можемо багато сказати про нас самих. В психології існує маса тестів, пов'язаних з кольором, а також цілий напрям – кольоротерапія.

Номер слайду 6

При фізичній дії мова йде про вплив кольору на фізіологію людини. Об'єктивний вплив кольору підтверджено експериментальним шляхом і залежить від кількості та якості кольору, періоду дії, особливостей нервової системи, віку, статі та інших факторів. Фізичний вплив кольору

Номер слайду 7

Червоний колір збуджує нервову систему, викликає прискорення дихання та пульсу. Синій колір надає гальмівного впливу на нервову систему. Помаранчевий та червоний кольори, збуджуючи разом із зоровим і слуховий центр мозку, що викликає удаване збільшення гучності шумів. Не позбавлено основи, що ці активні кольори часто називають «кричущими». Зелений і синій, заспокоюючі кольори, послаблюють збудження слухового центру, тобто як би послаблюють або компенсують гучність шумів.

Номер слайду 8

До цієї дії відносяться ілюзії та оптичні явища, викликані кольором та змінюючими зовнішній вигляд предметами. Розглядаючи оптичні явища кольору, всі кольори можна умовно поділити на дві групи: червоний і синій, так як здебільшого кольори по своїм оптичним характеристикам будуть наближені до якоїсь з цих груп. Виключення складає зелений колір. Оптичний вплив кольору

Номер слайду 9

Світлі кольори, наприклад, білий або жовтий створюють ефект іррадації, вони як би поширюються на розташовані біля них більш темні кольори і зменшують пофарбовані в ці кольори поверхні. Наприклад, якщо через щілину стіни з дощечок проникає промінь світла, то щілина здається ширшою, ніж насправді. Коли сонце світить крізь віття дерев, ці вітки здаються більш тонкими, ніж завжди.

Номер слайду 10

При психологічній дії мова йде про почуття та переживання, які ми можемо відчувати під впливом того чи іншого кольору. Цей вплив дуже тісно пов'язаний з оптичними особливостями кольору. Абсолютно зелений є найспокійнішим кольором. Він нікуди не рухається і не має ні звуку і не викликає ні радості, ні печалі. Ця постійна відсутність руху добре діє на стомлених людей, але може з часом і набриднути. При введенні в зелений колір жовтого він оживає, стає більш активним. При доданні синього, змінюється навпаки, він робиться біль серйозним, вдумливим. Емоційний вплив кольору

Номер слайду 11

Врешті-решт, існує таке поняття як чути колір, тобто кожному кольору співставляється певна музична нота. Це явище неможливо конкретно описати для кожного певного кольору, але не знайдеться ні однієї людини, яка стала б шукати вражень від яскраво-жовтого на басових клавішах роялю.

Номер слайду 12

Найпопулярніший колір у світі - це... Згідно міжнародних досліджень, найпопулярніший колір у світі - це синій. Результати опитування, показали, що люди у всьому світі вибрали синій (40%), як свій улюблений колір. Далі йдуть червоний та зелений. Білий, помаранчевий та жовтий є одними з найменш улюблених кольорів. Цікаві факти!

Номер слайду 13

Чоловіки та жінки бачать світ по-різному. Жінки бачать малиновий, бордовий та томатно червоний, в той час як для чоловіка - це просто червоний. Агенство Рейтер повідомляє, що дослідники з Університету штат Арізона в Темпі виявили ген, який дозволяє нам бачити червоний колір. Ген знаходиться в Х-хромосомі, а в жінок дві Х-хромосоми, що й дозволяє жінкам краще сприймати гамму червоно-помаранчевого кольору. Цікаві факти!

Номер слайду 14

Жовтий + Червоний = голод. Не дивно, що гіганти фасфуду Макдональдс, KFC, Burger King та багато інших використовують цю колірну схему. Дослідники кажуть, що червоний та жовтий є найбільш апетитними кольорами. Тому рекомендується не фарбувати кухню жовтим кольором. Краще зупинитись на синьому, бо він є найменш апетитним. Цікаві факти!

Номер слайду 15

Колір несе нам не тільки інформацію, але і безліч можливостей для розвитку і досягнення бажаного. Нам зостається тільки навчитися читати цю інформацію і вміти самим правильно внести її в життя. А в цьому, до речі, допомагає бірюзовий та смарагдово-зелений. Висновок. Бірюзовий. Смарагдово-зелений

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
2979
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку