Вплив пластикових пакетів

Про матеріал
Пластикові пакети є скрізь. Озирніться навколо - і ви помітите, що пластик всюди. Оскільки пакетики легкі, вони подорожують на великі відстані, тим самим забруднюючи природу. В світі трильйони пакетів виробляється на рік. Складені поряд вони можуть огорнути планету сім разів. Так звана Велика тихоокеанська сміттєва пляма складається більшою частиною саме з пластику.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВПЛИВ ПЛАСТИКОВИХ ПАКЕТІВ НА ДОВКІЛЛЯ ТА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИПідготував учень 8-А класу Царенко Максим

Номер слайду 2

Пластикові пакети забруднюють нашу землю та воду. Пластикові пакети є скрізь. Озирніться навколо - і ви помітите, що пластик всюди. Оскільки пакетики легкі, вони подорожують на великі відстані, тим самим забруднюючи природу. В світі трильйони пакетів виробляється на рік. Складені поряд вони можуть огорнути планету сім разів. Так звана Велика тихоокеанська сміттєва пляма складається більшою частиною саме з пластику.

Номер слайду 3

2 Пластикові пакети виготовляються з невідновлюваних ресурсів і сприяють зміні клімату. Більшість пластикових пакетів виготовлені з поліетилену, речовини, що отримується при переробці сирої нафти та природного газу. Нафта та природний газ - це невідновлювані ресурси викопного палива, і завдяки їх видобутку та виробництву, вони викидають парникові гази та сприяють глобальним змінам клімату. Виробництво цих мішків дуже енергоємне.

Номер слайду 4

3. Пластикові пакети ніколи не руйнуються. Пластикові пакети на основі нафти складаються з дуже стійких синтетичних полімерів, які можуть розкладатися більше 100 років. У більшості випадків потрапляючи в навколишнє середовище, пластик розпадається на крихітні мікроскопічні шматочки, які осідають у ґрунтах або забруднюють водні шляхи,  несучи отруту для рослин, мікроорганізмів.

Номер слайду 5

4. Пластикові пакети шкідливі для здоров'я людини. Мікропластик було знайдено в напоях, у водопровідній воді, у рибних продуктах. Тобто пластик забруднив навіть наш харчовий ланцюг. На думку дослідників, кожна друга людина на планеті могла мати в організмі якийсь мікропластик. Пластикові пакети і пластмасові вироби загалом містять шкідливі для нашого здоров'я речовини. Найпоширенішими є неорганічні барвники, які додаються для зміни кольору пакетів.

Номер слайду 6

5.  Що можемо зробити ми, щоб запобігти забрудненню Існують такі основні напрямки вирішення проблеми використання пластикових пакетів: сортування сміття, обмеження використання, утилізація, використання біорозчинного поліетилену, Використання паперових пакетів, екосумок.

Номер слайду 7

#Пакет. НЕпотрібен!

pptx
Додав(-ла)
Царенко Максим
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Інкл
Додано
14 травня 2021
Переглядів
487
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку