Вправи на всі дії з натуральними числами

Про матеріал
Дана презентація «Вправи на всі дії з натуральними числами» створена з метою зацікавлення учнів таким нелегким предметом як математика. Матеріал складено на компетентнісній основі,враховано наскрізні лінії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Піднесення до степеня Ділення Множення Віднімання Додавання Дії з натуральними числами

Номер слайду 4

№1. Розв'язати рівняння: 1) х + 19 = 364; 2) 324 - х = 9; 3) х - 105 = 13 х=105+13; х=118 х=364-19; х=345 х=324-9; х=315

Номер слайду 5

№2. Розв'язати рівняння: 1) х ⋅ 14 = 364; 2) 324 : х = 9; 3) х : 15 = 13 х=15·13; х=195 х=364:14; х=26 х=324:9; х=36

Номер слайду 6

3. Артем почистив 30 картоплин за 10 хв. Якою є продуктивність праці Артема? Розв’язання. 30 : 10 = 3 (карт.) Відповідь: продуктивність праці Артема, це почищених 3 картоплини за одну хвилину.

Номер слайду 7

Буквені вирази. Формули Автомобіль перші а годин їхав зі швидкістю 70 км/год, а потім – b годин зі швидкістю 80 км/год. Склади вираз для обчислення шляху, що подолав автомобіль. Обчисли значення виразу, якщо а=3, b=4 Розв’язання: S=70a+80b =70·3+80·4=210+320=530 (км) Відповідь: автомобіль подолав 530 км

Номер слайду 8

За перший день рибалки зловили 40 кг риби, за наступний – втричі більше. Рибалки продали рибу. 1 кілограм риби коштує 25 грн. Яка вартість спійманої риби? Розв’яжи задачу Розв’язання 1) 40 · 3 = 120 ( кг) – риби зловили рибалки за другий день; 2) 40 +120= 160 ( кг) – маса спійманої риби за два дні. 3) 160·25=4000 (грн) –вартість риби Відповідь: 4000грн.

Номер слайду 9

Задача S=72 км, Vкатера -? Vтечії - ? tза течією =6 год tпроти течії=9год

Номер слайду 10

Розв’язання 72:6 = 12 (км/год) – швидкість катера за течією; 72:9 = 8 (км/год) – швидкість катера проти течії; нехай власна швидкість катера–х км/год. Тоді швидкість течії- (х-8)км/год, а швидкість за течією х+(х-8), яка дорівнює 12 (км/год). Складемо рівняння: х+(х-8)=12; 2х-8=12; 2х=12+8; 2х=20; х=20:2; х=10 Отже, власна швидкість катера-10км/год, а швидкість течії-12-10=2км/год. Відповідь10км/год, 2км/год.

Номер слайду 11

Знайдіть помилку (х-18)∙ 19 = 114; (х+9):6=13; х - 18 = 114 ∙ 19; х+9=13 ∙ 6; х - 18 = 2166; х+9=78; х =2166 +18; х=78+9; х = 2184. х=87. Відповідь: 2184. Відповідь: 87.

Номер слайду 12

Правильний розв’язок (х-18)∙ 19 = 114; (х+9):6=13; х - 18 = 114 : 19 х+9=13 ∙ 6; х - 18 = 6; х+9=78; х =6+18; х =78-9; х =24 х =69 Відповідь: 24. Відповідь: 69.

Номер слайду 13

Сьогодні на уроці: "Я навчився…" "Я дізнався…« "Мені було важко…" "Тепер я зможу…" Вправа «Закінчи речення»

Номер слайду 14

Нехай заняття математикою приносить вам задоволення!

ppt
Додав(-ла)
Panina Irina
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Презентації
Додано
1 грудня 2023
Переглядів
529
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку