Врахування особливостей фігури у виборі власного стилю.

Про матеріал

Дана презентація розроблена до міні-проєкту №1 "Мій стиль" (технологія проєктування власного стилю). Для учнів 9 класу. Складено у відповідності до програми робочої групи В. К. Сидоренко, Н. І. Боринець ( затверджена МОН 2017 р.).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Врахування особливостей фігури у виборі власного стилю9 клас

Номер слайду 2

Вибір одягу за типом фігури. Мрія кожної людини — мати ідеальний вигляд, але, на жаль, не всіх природа наділила досконалими пропорціями. Кожна фігура має як переваги, так і недоліки. Найкращим способом їх відкоригувати є вибір одягу за типом фігури.

Номер слайду 3

Існує п’ять основних типів жіночої фігури«груша» (або «трикутник»); «яблуко», «пісковий годинник», «прямокутник» і «перевернутий трикутник» (або «Т»). Вони закладені генетично і залежать від тілобудови.

Номер слайду 4

Фігура типу «яблуко». Жінки з фігурою даного типу зазвичай мають округлу форму плечей, не дуже пишні стегна, стрункі ноги, погано виражену талію, найчастіше — ширші лінії стегон і плечей.

Номер слайду 5

Фігура типу «яблуко». У цьому випадку головна проблемна зона — середина тулуба. Тому необхідно візуально витягнути тіло й акцентувати увагу на верхній частині та ногах. Для цього рекомендовано віддавати перевагу виробам прямого силуету. Найбільш виграшним варіантом буде так звана сукня-футляр: простий, прямий покрій і відсутність рукавів урівноважать силует. Візуально витягнути фігуру можуть сукні із завищеною лінією талії, вони приховають живіт і підкреслять груди. Також подовжити тіло допоможуть асиметричні трапецієподібні моделі. Сукні доцільно добирати однотонні.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фігура типу «яблуко». До такої фігури добре пасуватимуть трикотажні вироби: кофтинки, що облягають груди і вільні на талії, а також піджаки завдовжки до стегон. На всіх виробах додаткові деталі мають бути розташовані або у верхній частині ліфа, або нижче від лінії стегон. Варто добирати одяг з м’яких тканин, що драпіруються. Брюки найкраще пасуватимуть широкі, із завищеною або заниженою талією.

Номер слайду 8

Приклади одягу для жіночої фігури типу «яблуко»

Номер слайду 9

Фігура типу «груша» Жінки з фігурою цього типу вирізняються доволі широкими стегнами, добре помітною лінією талії та невеликими вузькими плечима.

Номер слайду 10

Фігура типу «груша» Щоб візуально скоригувати фігуру, необхідно зробити акцент у верхній частині тулуба і розширити плечі. Для цього слід добирати наряди з темним низом і більш світлим верхом. Також одяг для типу фігури «груша» повинен мати об’ємний верх, пишні рукави, підпліч-ники, глибокі вирізи і різні декоративні деталі на ліфі.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Фігура типу «груша» Візуально розширити плечі допоможуть вироби з квадратним вирізом або вирізом «човник». Добре пасуватиме одяг з нагрудними кишенями; брюки та спідниці вільного покрою з тонких тканин; сукні з відрізною талією і розширеним низом.

Номер слайду 13

Приклади одягу для жіночої фігури типу «груша»

Номер слайду 14

Фігура типу «перевернутий трикутник» Цей тип фігури, який ще називають «Т», вирізняється наявністю прямих виразних плечей, за розміром більших, ніж стегна. Талія — не виражена, а нижня частина здається набагато меншою, ніж верхня.

Номер слайду 15

Фігура типу «перевернутий трикутник»Тому одяг для фігури типу «трикутник» має візуально збільшувати об’єм стегон і зменшувати плечі. Отже, чудово пасуватимуть вироби або комплекти з верхом, що облягає, і розкльошеним або пишним низом. Також рекомендовано добирати вбрання з акцентом по лінії стегон у вигляді драпірувань, рюшів, бантів тощо. Крім цього, додати об’єму нижній частині допоможе світлий низ у поєднанні з темним верхом. Доречними будуть вироби з V-подібним вирізом, м’якою округлою горловиною та «американською» проймою. Добираючи моделі суконь, необхідно враховувати зріст: невисоким пасуватиме довжина міні, а високим варто добирати вбрання до коліна або трохи нижче від нього.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Приклади одягу для жіночої фігури типу «перевернутий трикутник»

Номер слайду 18

Фігура типу «прямокутник» Жінки з фігурою цього типу вирізняються вузькими плечима і стегнами, не надто вираженою талією і плоскими сідницями.

Номер слайду 19

Для того щоб візуально виправити недоліки будови тіла, необхідно створити видимість округлих форм і пом’якшити незграбність фігури. Для цього слід добирати моделі одягу, які допоможуть позначити лінію стегон і підкреслити талію. Тому рекомендовано носити речі, які ніби повторюють обриси фігури та роблять м’який акцент на талії. Створити необхідну форму допоможуть виточки, декоративні шви, складки, кишені, розташовані по лінії стегон; вертикальні лінії, що сходяться до талії; контрастні низ і верх.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Оскільки одяг для фігури типу «прямокутник» має позначати лінію талії, рекомендовано носити ремені та пояси. При цьому слід зважати, що широкі моделі поясів відволікають увагу, а тонкі — підкреслюють талію. Приховують вади фігури сукні або спідниці, що створюють об’єм у ділянці стегон, наприклад, спідниця-плісе, спідниця-тюльпан, вироби з драпі-руваннями або басками. Моделі штанів повинні бути зі складками на талії, звужені донизу, прямі, розкльошені від стегон. Візуально надати об’єму сідницям допоможуть накладні кишені ззаду.

Номер слайду 22

Приклади одягу для жіночої фігури типу «прямокутник»

Номер слайду 23

Фігура типу «пісковий годинник»Цей тип фігури вважається найбільш пропорційним. Жінки з фігурою такого типу мають рівну ширину плечей і стегон, чітко позначену лінію талії та грудей.

Номер слайду 24

Фігура типу «пісковий годинник»Добирати одяг для фігури типу «пісковий годинник» краще такий, який підкреслюватиме талію і демонструватиме плавні вигини тіла. Такому типу підійде практично будь-яке вбрання, головне, щоби покрій повторював лінії фігури, але найкращий вигляд матимуть речі, яким будуть властива легкість, хвилястість. Щоб підкреслити талію, рекомендовано використовувати пояси. Вигідно виділять стегна спідниці-олівці.

Номер слайду 25

Фігура типу «пісковий годинник»Не захоплюйтеся трендами. Не давайте моді влади над собою, вирішуйте самі, що ви хочете висловити своїм одягом і своїм способом життя.

Номер слайду 26

Приклади одягу для жіночої фігури типу «Пісковий годинник»

Номер слайду 27

Чоловічі фігури зазвичай поділяють на 5 типів: «перевернута трапеція», «перевернутий трикутник», «трикутник», «прямокутник» і «овал».

Номер слайду 28

Фігура типу «перевернута трапеція» Представникам цього типу притаманні широкі плечі та груди з відносно вузькою талією, верхня і нижня частини тіла добре збалансовані. Чоловікам такої статури пасуватиме більшість стилів і фасонів. Головне правило — силует має вирізнятися простотою і чіткістю ліній. Чоловіки часто сприймають одяг як щось, що позбавляє їх мужності. Але будьте впевнені: якщо у вас є відчуття стилю, ви в будь-якому випадку матимете мужній вигляд.

Номер слайду 29

Приклади одягу для чоловічої фігури типу «перевернута трапеція»

Номер слайду 30

Фігура типу «перевернутий трикутник»Така статура часто буває в атлетично розвинених чоловіків. Подібно до трапеції, у цього типу тілобудови плечі та груди широкі, але стегна і талія занадто вузькі, тому фігура має дещо незбалансований вигляд.Ідеально пасуватимуть піджаки та пуловери простого фасону і стриманих кольорів; светри — до талії, класичні смугасті футболки. Джемпери з V-подібним вирізом візуально трохи звузять груди. Принти на брюках або шортах, ремені та об’ємні кишені перемістять увагу на нижню частину тіла. Рекомендований прямий або навіть вільний силует для брюк і шортів. Двобортні піджаки допоможуть розширити тулуб, не додаючи ширини плечам, приталені довгі піджаки, накладні кишені та декоративні елементи в області стегон — урівноважити широкий торс.

Номер слайду 31

Приклади одягу для чоловічої фігури типу «перевернутий трикутник»

Номер слайду 32

Фігура типу «трикутник»У представників цього типу груди і плечі вужчі, ніж стегна, тобто нижня частина тіла об’ємніша за верхню. Варто вибирати однобортні піджаки на двох ґудзиках та брюки прямого силуету. Надати об’єму плечам допоможуть піджаки і куртки з чітким силуетом і невеликими підплічниками. Перевагу краще віддати темнішим кольорам у верхньому одязі та яскравішим і світлішим сорочкам, футболкам. Рекомендовані горизонтальні деталі у верхній частині одягу, накладні кишені на грудях, товсті в’язані светри, вільні сорочки; багатошаровість (жилет, кардиган, джемпер або безрукавка поверх сорочки або футболки); коміри і шарфи.

Номер слайду 33

Приклади одягу для чоловічої фігури типу «трикутник»

Номер слайду 34

Фігура типу «прямокутник» У представників цього типу плечі, талія і стегна мають приблизно однакові розміри. У цьому випадку варто робити акцент на плечі, щоб перетворити цей тип на трапецію. Блейзери та куртки з чітким силуетом і невеликими підплічниками, шарфи та футболки, джемпери з круглими вирізами візуально збільшать верхню частину тулуба. Футболки і светри домашньої в’язки з принтом уверхній частині теж допоможуть візуально розширити плечі. Зменшити об’єм стегон і позначити талію може пряма, подовжена або завдовжки до талії куртка; прямі, звужені донизу сорочки; пальта з поясом. Прямі, вільні брюки і шорти можна носити з ременем або без нього.

Номер слайду 35

Приклади одягу для чоловічої фігури типу «прямокутник»

pptx
Додано
30 квітня 2023
Переглядів
2026
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку