Врахування самоіндукції в електричних колах

Про матеріал
Матеріал можна використовувати під час уроків дистанційного, очного або змішаного навчання. Можна використовувати вчителям та учням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПІДГОТУВАЛА УЧЕНИЦЯ 11-А СОЛОДЧУК МАРИНА Врахування самоіндукції в електричних колах

Номер слайду 2

ПЛАНЩо таке самоіндукція. ЕРС самоіндукціїЗастосування самоіндукці Висновок

Номер слайду 3

Що такесамоіндукція?Самоіндукція — це окремий випадок явища електромагнітної індукції, що виникає внаслідок взаємодії провідника зі струмом із власним магнітним полем.

Номер слайду 4

Самоіндукція в електричних колах проявляється утворенням електромагнітного поля в котушці, коли змінюється сила струму. Це може впливати на роботу кола, викликаючи зміни в електричному струмі та напрузі.

Номер слайду 5

Зміна магнітного потоку власного магнітного поля провідника спричинюєвиникнення ЕРС - самоіндукція. ЕРС самоіндукції прямо пропорційна індуктивності провідника та швидкостізміни інлуклійного стомму. ЕРС індукції

Номер слайду 6

ЕРС індукції винникає за умови зміни власного магнітного потоку, що спричинена зміною сили струму в провіднику.

Номер слайду 7

Застосуваннясамоіндукції В електротехніціЯвище самоіндукції відіграє важливу роль в електротехніці й радіотехніці. Індуктивність кола постійно впливає на проходження в ньому змінного електричного струму. В трансформаторіПринцип роботи трансформаторазаснований на явищі електромагнітної индукції. У мікрофонах. У засобах зв'язку. У генераторахзмінного струму

Номер слайду 8

Висновок. Явище самоіндукції — це явище виникнення вихрового електричного поля в провіднику, в якому тече змінний електричний струм. Отже, явище самоіндукції застосовується в різних галузях техніки, і тому це дуже важливе явище для людства. Самоіндукція є складовою деяких електричних кіл.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додав(-ла)
Макарчук Олена
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
12 грудня 2023
Переглядів
238
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку