Всесвітній день соціальної справедливості,

Про матеріал
26 листопада 2007 Генеральна Асамблея проголосила 20 лютого Всесвітнім днем соціальної справедливості, який відзначається щорічно починаючи з 2009 року.Соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного співіснування як в самих країнах, так і між різними країнами. Справедливість – це невід’ємне природне право людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

26 листопада 2007 Генеральна Асамблея проголосила 20 лютого Всесвітнім днем соціальної справедливості, який відзначається щорічно починаючи з 2009 року. Соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного співіснування як в самих країнах, так і між різними країнами. Справедливість – це невід’ємне природне право людини.

Номер слайду 3

Для Організації Об’єднаних Націй прагнення соціальної справедливості для всіх лежить в самому центрі нашої глобальної місії щодо заохочення розвитку та поваги людської гідності.  Прийняття Міжнародною організацією праці Декларації про соціальну справедливість із метою справедливої глобалізації є лише одним із прикладів, які свідчать про прихильність системи ООН до забезпечення соціальної справедливості.

Номер слайду 4

Проведення Дня має сприяти подальшому нарощуванню зусиль міжнародного співтовариства в області викорінювання убогості, забезпечення повної зайнятості, гідної роботи, рівноправності чоловіків і жінок, соціального добробуту і соціальної справедливості для всіх.

Номер слайду 5

В Україні це свято відзначають на державному рівні більше 10-ти років. 4  листопада 2011 року Президент України Віктор Янукович своїм Указом № 1021/2011 установив в Україні 20 лютого День соціальної справедливості. Його мета - звернути увагу на необхідність прагнення до соціальної справедливості, що є основою демократичного суспільства з рівними правами і можливостями.

Номер слайду 6

Повномасштабна війна докорінно змінила життя українців. росія цинічно порушує всі фундаментальні норми міжнародного права. Вчиняє злочини проти цивільних, військових, через російські обстріли мільйони людей змушені залишити свої помешкання та шукати прихисток у більш безпечних регіонах України або за кордоном. В умовах воєнного стану питання додержання основоположних прав українців постало особливо гостро. Результати здійснюваного Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини моніторингу засвідчили, що, попри складну економічну ситуацію, Уряд фінансує пенсії та соціальну допомогу громадянам. Спрямовуються кошти і для виплат жителям тимчасово окупованих територій.

Номер слайду 7

pptx
Додав(-ла)
Lavrinenko Tetiana
Додано
1 травня 2023
Переглядів
672
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку