Всесвітня історія. Тема: «Наукові і технічні досягнення. Книгодрукування»

Про матеріал
Всесвітня історія. Тема: «Наукові і технічні досягнення. Книгодрукування» Презентація до уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «Наукові і технічні досягнення. Книгодрукування

Номер слайду 2

П’єр Абеляр(1079-1142) – французький богослов, філософ-схоластик, письменник та поет. Радикальному сумніву Абеляр піддавав будь-які тексти, окрім непогрішимої Біблії: можуть помилятися навіть апостоли і батьки церкви. Відповідно до концепції «двох істин», П'єр Абеляр вважав, що в компетенцію віри входять думки про невидимі речі, що не доступні людським відчуттям і, отже, розташовані за межами реального світу. На Абелярове вчення з етики вплинули етика стоїків та християнська теологія. Автор «Історії моїх страждань».

Номер слайду 3

Роджер Бекон (1214-1292) – англійський філософ, науковець, викладач Оксфордського університету.

Номер слайду 4

У 1266 році за пропозицією свого друга, папи Климента IV, він почав свою «Велику працю» (Opus maius) — конспект всіх галузей знання. У 1268 році він послав свою працю разом з «Малою працею» (Opus minus) та іншими статтями папі.

Номер слайду 5

Лука Пачолі (1445-1517) - італійський чернець, математик, засновник принципів сучасного бухгалтерського обліку та імовірний автор ідеї про «Золотий перетин». Автор трактату «Про Божественну Пропорцію»

Номер слайду 6

Астрологія (вчення прозірки) - група описових і віщувальних практик, традицій і вірувань, що постулює вплив небесних тіл на земний світ і людину (на його темперамент, характер, вчинки і долю) і, зокрема, можливість передбачення майбутнього за рухом і розташуванням небесних тіл на небесній сфері і відносно один одного.

Номер слайду 7

Алхімія - це загальна назва систем трансформації людини, що засновані на метафорі хімічних перетворень та використанні хімічних сполук, а також спроб отримання дорогоцінних металів, еліксирів, філософського каменю, універсального розчинника, питного золота та інших речовин, які начебто володіють дивовижними властивостями. Ніколя Фламель (1330-1418) – французький торговець, копіювальник та писар. Прославився як алхімік( філософський камінь та еліксир життя)

Номер слайду 8

Алхімія

Номер слайду 9

Ібн Сіна (Авіценна) (980-1037) – перський лікар, автор праць із медицини («Канон лікарської науки»)

Номер слайду 10

Епідемія бубонної чуми в Європі – «Чорна смерть»

Номер слайду 11

ІІ хвиля чуми прокотилася Європою в 1347-1353 роках-30-50% населення Європи та Близького Сходу;Основне джерело чуми: блохи та щури;75-200 млн життів за весь час.

Номер слайду 12

Йоганн Гутенберг (1397-1468) – німецький ювелір та винахідник. Книгодрукування.

Номер слайду 13

Перша книга – Біблія (1455)

Номер слайду 14

Найдавніші знайденні окуляри (XIV ст., Німеччина)Руанський баштовий годинник (Франція) – другий найдавніший діючий у світі. Перший м. Солсбері (Англія) (1386р.).

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Параграф № 24. Виконати завдання №3 (ст.118) в зошиті. Переглянути відеоурок.

pptx
Додано
6 квітня 2021
Переглядів
787
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку