Вступне слово для відкриття осінньої шкільної ярмарки чи виставки на кулінарну тему.
СЛОВА ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ЯРМАРКИ ЧИ ВИСТАВКИ НА КУЛІНАРНУ ТЕМУ.
Слова ведучого 1:
Щиро гостей зустрічаєм, столи накриваєм,
Ділимося, із гостями, щедрим врожаєм,
Українська кухня – смачно, гарно, апетитно!
Подивіться, на багатство – дуже колоритно!
Тож, готуйте, миски, черпаки і кружки,
Прихопіть, велику ложку, на смачні галушки!
Не забудьте, про тарілку і глиняні ринку,
Та сідайте, за наш стіл і скуштуйте шинку!
А у нас тут: вергуни, коржики і бабки,
Добра каша з гарбуза і гусячі лапки,
Є смачнюча верещака, тушкована з квасом,
І картопля є і сало, й завиванець з маслом.
Слова ведучого 2:
Трохи лірики...
Спробуйте як-небудь у вільну хвилинку взяти томик Гоголя й почитати, скажімо, «Вечори на хуторі біля Диканьки» або «Сорочинський ярмарок» на голодний шлунок. Дуже швидко вам доведеться перерватися й терміново перекусити, яким би захоплюючим не було читання! Усе багатство української кухні ви знайдете на безсмертних сторінках твору класика, що виріс, до речі, біля славного міста Полтави. Відкриваємо навмання будь-яку сторінку: «От вам і приношення, Панасе Івановичу! — промовила вона, ставлячи до столу миски... - варенички, галушечки пшеничні, пампушечки, товченики!». Винахідлива й різноманітна, рясна й хлібосільна, тепла й домашня — все це про українську кухню, яка заслужено отримала світове визнання. Кулінарія — частина культури народу, така ж важлива й невід'ємна, як мова, література, живопис, музика, а може, й більш важливіше, адже яке читання на голодний шлунок?
А яка кухня і куховаріння без посуду? Український, національний посуд такий же різноманітний, яскравий та практичний, як і наші страви.
Слова ведучого 1:
Запрошуємо, на нашу ярмарку! Смакуйте, куштуйте! Насолоджуйтесь цією красою!