Виховний захід "З Україною в серці"

Про матеріал

Виховання патріотизму в теперешній час актуальне як ніколи , загартований дух інколи рятує краще за будь- яку зброю. Так за останній час виникло багато музичних творів, що линуть від самого серця, переважно зраненого війною. Серця, у якому понад усе наша країна - рідна Україна!

Перегляд файлу

З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ (ВИХОВНИЙ ЗАХІД, ГРИГОРЬЄВА В.В. ГІМНАЗІЯ 23)

 

 https://youtu.be/jUyL8QJfvgQ

Найбільше у світі щастя – це коли панує мир, коли люди живуть спокійно, і земля не здригається від страшних вибухів. Важко зустріти людину, яка б не співала. Хіба що в гіркі дні глибоких переживань і горя. І то, навіть під час поховання рідної чи близької людини, деякі народи співають сумні пісні, пісні туги, пісні прощання. Завше і скрізь людину супроводжує пісня. Тим більше людину українську — співучу, чуттєву, мелодійну. Де б і коли не злітала з вуст українська пісня — колискова, весільна, журлива, жартівлива, кобзарська, козацька, народна, вона хвилює і зачаровує

 

Держа́вний Гі́мн Украї́ни — один із головних державних символів України поряд із прапором і гербом. Державним гімном є пісня «Ще не вмерла України і Слава, і Воля»: слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького. Офіційна музична редакція ухвалена Верховною Радою 15 січня 1992 року, текст гімну затверджено Законом України «Про Державний Гімн України» 6 березня 2003 року.

https://youtu.be/nybtOIxlku8

https://youtu.be/oIEDRHEJl5U

 

Наша українська пісня притягала увагу не одного з наших композиторів, які, як дорогому каменеві, давали їй мистецьку оправу. В цьому ділі перше місце належить основоположникові нашої музичної культури, Миколі Лисенкові, який усе своє життя, всю свою творчість віддав на службу свому народові, зберігаючи його пісенні скарби. Лисенко показав шлях іншим композиторам, здійснюючи слова Шевченка. Лисенко силою свого таланту відразу збагнув, що пісня — це слава України, і тому він пісню плекав і віддав їй усе своє життя.

Тарас Григорович Шевченко пророчо про нашу українську пісню сказав так:

«Наша дума, наша пісня, не вмре, не загине. От де, люди, наша слава, Слава України!»  

«Молитва за Україну» — урочиста пісня, відома також під назвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» або як духовний гімн України. Написана в 1885 році. Автор музики Микола Лисенко, слів Олександр Кониський    https://youtu.be/YasmhgcVR54

Сирена, вибухи, укриття... Молитва! У цей страшний час для нашого краю і всього світу, учасників віртуального хору об'єднала молитва. Молитва за нашу рідну Неньку Україну, яка зараз бореться проти окупантів, бореться за свою волю. Ми на своїй землі! З нами віра, з нами правда, з нами Бог! Слава ЗСУ! Слава Україні!

ВІРТУАЛЬНИЙ ХОР "МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ"

 https://youtu.be/zkwNflqQREM

 

«Ой у лу́зі черво́на кали́на…», «Червона калина» — українська народна пісня авторського походження, гімн Українських січових  стрільців Співачка з Рівного Олена Андросова, відома за псевдонімом Eileen, переспівала українську народну пісню «Ой у лузі червона калина». «24 лютого Росія брутально вдерлася у нашу країну. Збройні сили України зараз мужньо б'ються за свободу нашої країни та кожного з нас. Весь прибуток з цього відео буде відданий на гуманітарну допомогу українцям, постраждалим від агресії Росії, а також на допомогу ЗСУ», — написала під роликом співачка. https://youtu.be/ZztmQsSAqfo  

Між тим пісня — сповідь і мудрість народу. Вона не купується і не продається, не трощить мікрофони, не викручується, не зомбує, не рве сорочки. Вона інтелектуальна й моральна і пливе тим єдиним потоком, ім’я якому справжність. Пливе повільно, як саме життя. Або ж стрімко мчить назустріч власній пристрасті, яка зветься любов’ю. Вона підноситься в небеса і разом з тим піднімає людину, яка сповнена надії, страху і трепету за грядуще власних дітей і свого народу.

Лідер українського гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк та південноафриканський музикант Девід Скотт, відомий під псевдонімом The Kiffness, записали музичну колаборацію на пісню "Ой у лузі червона калина". Сучасний ремікс хіта Українських січових стрільців зробив сам Скотт, оскільки його надихнула відвага виконавця, який захищає Україну від російських загарбників. Разом ми нездоланна сила! Про славну Україну почують 911 тисяч підписників молодого музиканта в ютубі. Доходи від цього реміксу підуть на підтримку ЗСУ. Пишаємось та слухатимемо це вічно!

https://youtu.be/xr7dP1lUj2s

"Ой у лузі червона калина" - Хливнюк, Dorofeeva, Jamala, NK, Полякова, Нікітюк, Каднай, Зібров, Кароль. Заспівали гуртом - вийшло круто:) https://youtu.be/d0Mxu09wRSw

СПІВАЄМО КАРАОКЕ "ОЙ У ЛУЗІ ЧЕРВОНА КАЛИНА"

https://youtu.be/RCNDaLHoz7w

 Пісня не знає кордонів і не знає неволі. Вона доходить всюди, вона проникає в далекі краї, вона навіть здобуває їх. Згадаймо виступи хорової капелі Кошиця. Тріумф української пісні за кордоном був повний і незаперечний, вона чудувала чужинців, полонювала їх, вона відкривала їм очі на щось, чого вони до того часу не знали і не чули. Бо це ж співали не лише хористи, їх устами співав великий український народ, виспівуючи свої смутки, радості, тугу, сподівання, відкриваючи хрустальну і чародійну криницю своєї творчости, в якій виразно відбилась вікова духовна й матеріальна культура.

https://youtu.be/lXQ15PyKM-M 

 Пісня — це благородство. Людина, яка співає, не вчинить злочину. Не вкраде, не обдурить, не потерпить несправедливості й не відверне очей від правди, навіть тоді, коли вона буває гіркою  Жити, творити, перемагати і… співати — такий має бути поклик української людини і народу. У ці страшні для нашої країни дні війна триває на усіх фронтах - і у кожного своя зброя! Не стоять осторонь артисти. Вони ідуть у тероборону, волонтерять, створюють нові пісні.«Забирайся, війна!» - пісня, народжена з великого болю і великої боротьби, які переживає український народ, та водночас - з великої віри у перемогу України. Співак Павло Табаков долучився до артистів, які не можуть мовчати і в час війни виливають свої емоції у патріотичні треки з пронизливими словами. Його нове творіння має назву "Забирайся, війна" - фраза, яку щодня хоче вигукнути кожен. https://youtu.be/S1W_PuL5ASs   

"НЕ ТВОЯ ВІЙНА"  - Океан Ельзи. Багато хто питає "чому не твоя війна", але ж хіба ми її почали? Хіба ми її готували? Хіба це ми прийшли на чужу землю зі зброєю? НІ! Це не наша війна, бо не ми її почали, але ми прийняли виклик та саме ми її переможно закінчимо!

https://youtu.be/eOtEC4wCA40

І ХОЧЕТЬСЯ ЗАВЕРШИТИ ПІСНЕЮ «ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ!» Океану Ельзи- БО ТАК ПОВИННО БУТИ, І ТАК БУДЕ,І  ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!

https://youtu.be/UCD4QOaJRfg

Я маю в серці мрію щиру:

Хай тихо стане в нас від миру,

І буде тихе щастя скрізь

Без криків, пострілів і сліз.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

docx
Додано
5 жовтня 2022
Переглядів
1113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку