Презентація до Дня захисту тварин

Про матеріал
Презентація для проведення уроку до Дня захисту тварин. Мета якого виховувати любов до тварин, повагу до вірності, відданості домашніх улюбленців; почуття відповідальності за приручених тварин, розуміння цінності та недоторканності іншого життя
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя.

Номер слайду 3

Люди і тварини схожі між собою

Номер слайду 4

У всьому світі створено громадські організації борців за права тварин. Вони проводять акції, спрямовані на захист тварин від знущань та жорстокого ставлення.25 червня, у світі відзначають Міжнародний день з собаками на роботі.1 березня – Міжнародний день кота16 серпня – Міжнародний день безпритульних тварин4 жовтня, відзначається Всесвітній день тварин. Він був запроваджений Міжнародним конгресом прихильників руху за захист природи, що проходив у Флоренції в 1931 році. Це рішення підтримали організації, створені з метою захисту тварин у різних країнах світу. Дата 4 жовтня вибрана не випадково. Це день католицького святого Франциска Ассизського, який вважається покровителем тварин.

Номер слайду 5

Жорстокість — поняття моральне і правове — останнім часом привертає увагу не тільки правоохоронців, а й психологів. Інтелектуально слабка людина самостверджується, знущаючись над тваринами. Поступово вона стає байдужою до чужого болю, безжалісною до чужих страждань. Більшість правопорушників починали свій злочинний шлях з вбивства тварин. Тому, дуже важливо з дитинства плекати любов до тварин, повагу до іншого життя. Людина відповідає за приручених тварин. Кожна покинута тварина на совісті свого господаря. Жорстокість до тварин в дитинстві може перерости у жорстокість до людей.

Номер слайду 6

Гра-вікторина «Хто? Де? Як?»Тварини-метеорологи (що віщує поведінка тварин). Якщо то буде- кіт шкребе кігтями підлогу вітер - кіт згортається клубочком - собака риє землю - собака качається по землі -- мурашки кидають мурашники і йдуть геть павук сидить у середні павутини - павук плете нову павутину

Номер слайду 7

Гра «Правильно чи хибно» - домашня тварина повинна здійснювати необхідні рухи, контактувати з собі подібними; господар зобов’язаний забезпечити наявність на домашній тварині нашийника з реєстраційними позначками ; господар зобов’язаний забезпечити наявність на домашній тварині нашийника з реєстраційними позначками ; - дозволяється утримувати домашніх тварин у під’їздах, підвальних і горищних підсобних приміщеннях багатоквартирних житлових будинків ;

Номер слайду 8

- господар зобов’язаний запобігати неконтрольованому розмноженню домашніх тварин ; - при утриманні тварини не обов’язково дотримуватись санітарно-гігієнічних норм і норм співжиття; - ветеринарним клінікам забороняється приймати на лікування тварин, які не мають щеплення від сказу ; - заборонено виводити без коротких повідків і намордників собак потенційно небезпечних порід ; - знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 300 до 500 гривень із конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза .

Номер слайду 9

Хатіко. Собаки - герої

Номер слайду 10

Болто

Номер слайду 11

Баррі

Номер слайду 12

Білка і Стрілка

Номер слайду 13

Людям яких професій допомагають собаки?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Війна і хвостатіВід перших днів повномасштабного вторгнення рф розгорнувся і фронт порятунку чотирилапих друзів українців. Одним пощастило евакуюватися зі своїми господарями, іншим довелося стати свідками і навіть учасниками бойових дій.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Ми відповідальні за тих,кого приручили.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Гуманне ставлення до тварин – не лише сюсюкатись і пестити своїх домашніх улюбленців , а це також не завдавати шкоди та допомагати всім тваринам.

pptx
Додано
5 жовтня 2022
Переглядів
2058
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку