Вживання конструкція used to

Про матеріал
Вживання конструкції used to для учнів 6-7 класів. Підходить як для онлайн навчання так і для очного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конструкція "used to"Конструкція "used to" в англійській мові використовується для опису дій або станів, які відбувалися в минулому, але більше не відбуваються в теперішньому часі. by Helen Zhdanova

Номер слайду 2

Значення конструкції "used to"Конструкція "used to" виражає минулу звичку, звичайну дію, яка відбувалася регулярно в минулому, але більше не відбувається. Минулий стан. Також "used to" може описувати минулий стан, який більше не існує. Заперечення. Використовується "didn't use to" для заперечення минулої звички або стану. Питання. Для формулювання питання використовується "Did you use to...".

Номер слайду 3

Утворення конструкції "used to"Конструкція "used to" утворюється з дієслова "to use" у минулому часі "used" та інфінітива головного дієслова. Ствердження. I used to play tennis every week. Заперечення. I didn't use to play tennis. Питання. Did you use to play tennis?

Номер слайду 4

Використання конструкції "used to" для опису минулих звичок. Конструкція "used to" широко використовується для опису дій, які відбувалися регулярно в минулому, але більше не відбуваються в теперішньому часі.1 Щоденна рутина. I used to wake up early.2 ХобіI used to collect stamps.3 Спосіб життя. People used to travel by horse-drawn carriages.

Номер слайду 5

Використання конструкції "used to" для опису минулих станів"Used to" також використовується для опису станів, які існували в минулому, але більше не існують.1 Зовнішність. I used to have long hair.2 Місце проживання. He used to live in London.3 Робота. She used to be a teacher.4 Відносини. We used to be friends.

Номер слайду 6

Відмінності між "used to" та "be used to"Хоча обидві конструкції містять "used to", вони мають різні значення та вживання. Used to. Be used to. Минулі звички та стани. Звичка або здатність робити щось. I used to smoke. I am used to smoking.

Номер слайду 7

Типові помилки у використанні конструкції "used to"Використання "used to" з дієсловами в Present Simple є неправильним. Неправильно. I used to go to the gym every day. Правильно. I went to the gym every day.

Номер слайду 8

Практичні приклади вживання конструкції "used to"Вживання "used to" в різних контекстах демонструє його універсальність. Минуле життя. I used to live in a small village. Сімейні стосунки. We used to spend summers with our grandparents. Професія. She used to be a doctor. Хобі та інтереси. He used to play the piano.

pptx
Додано
1 вересня
Переглядів
170
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку