Презентація. Як дозвілля і спорт, подорожі та міграції змінюють життя людей

Про матеріал

Тема розкриває визначення понять: міграція, дозвіля, подорож, українська діаспора. Історія виникнення Олімпійських ігор і як здоровий спосіб життя впливає на людину.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як дозвілля і спорт, подорожі та міграції змінюють життя людей. Підготувала: вчитель історії Петренко Т. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Здоров ’ я та спорт Наші пращури намагалися берегти здоров’я з дитинства. Важливе значення для виховання здорового способу життя мали купання, рухливі ігри, загартовування, посильна фізична праця тощо. Такий підхід забезпечував збереження й зміцнення фізичного, психічного, духовного й соціального здоров’я. З часом турбота про здоров’я переросла в спортивні ігри та змагання.

Номер слайду 5

Перші Олімпійські ігри відбулися в Давній Греції ще в 776 р. до н. е. Протягом перших 13 Олімпіад біг залишався єдиним змаганням. Згодом до бігу додалося п'ятиборство — біг, стрибки в довжину, кидання диска й списа та боротьба. У 688 р. до н. е. до програми Олімпіади додали кулачний бій, а згодом — заїзди на колісницях. Під час Олімпійських ігор припинялися будь-які бойові дії. Так як ігри були великим святом до якого готувалися декілька років гартуючи тіло та здоров’я.

Номер слайду 6

Олімпійський прапор

Номер слайду 7

Подорож — переміщення якоюсь певною територією, країною з метою її вивчення, відпочинку, торгівлі.

Номер слайду 8

Міграція – це переїзд з місця постійного проживання до іншої місцевості чи держави, який супроводжується зміною довкілля, способу життя

Номер слайду 9

Українська діаспора – це українська національна спільнота за кордоном, яка відчуває духовний зв’язок з Україною

Номер слайду 10

Як історичні памя’тники розповідають про подорожі та міграції

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Опрацювати пар. 23 Підготуй повідомлення про історію виникнення твого улюбленого виду спорту. Підручник «Досліджуємо історію і суспільство. 5-6 класи (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти(автори Пометун О.І., Ремех Т. О., Малієнко Ю. Б., Мороз П. В.)

pptx
Додано
16 березня
Переглядів
346
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку