"Як кисень потрапляє у наш організм"

Про матеріал
Дана презентація складена за новою програмою за підручником" Пізнаємо природу 5 клас" (Автори: Діда Д.,Гільберг Т.,Колісник Я.).Матеріал можна використати для вивчення теми "Як кисень потрапляє у наш організм"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як кисеньпотрапляє у нашорганізм5 клас. НУШПідготувала презентацію: Корж Ірина Миколаївна. Вчитель: географії та природознавства

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Дихальна система людини — сукупність органів, що забезпечують зовнішнє дихання людини (газообмін між вдихуваним атмосферним повітрям і кров'ю, яка циркулює малим колом кровообігу). Газообмін здійснюється в альвеолах легень, і в нормі спрямований на захоплення з вдихуваного повітря кисню та виділення в зовнішнє середовище утвореного в організмі вуглекислого газу.

Номер слайду 6

Пульсоксиметр — медично-діагностичний прилад для вимірювання рівня сатурації кисню в капілярній крові

Номер слайду 7

Як відбувається газообмін улегенях людини. Найтонші бронхи– бронхіоли – закінчуються дріб-несенькими міхурцями – альвео-лами. У легенях дорослої людини їхблизько 300 млн. Завдяки цьомуплоща дихальної поверхні легень становить понад 100 м2, що у 50 разів перевищує площуповерхні тіла людини.

Номер слайду 8

Саме в альвеолах відбувається газо-обмін у легенях. З альвеол, які обплетені кровоноснимикапілярами, кисень переміщується в кров, а вуглекислийгаз – з крові в альвеоли і видаляється з легень під час видиху.

Номер слайду 9

Дихальні рухи – вдих і видих, які постійно й рит-мічно змінюють один одного, здійснюються завдяки між-реберним м’язам, діафрагмі та навіть деяким м’язамтіла. Діафрагма – м’яз, який, рухаючись,забезпечує стискання чи розтягуваннялегень, тобто, відповідно, видих і вдих.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Д. ЗОпрацювати параграф підручника 54,дати відповіді на питання в кінці параграфа,1 питання виконати письмово.

pptx
Додано
3 квітня 2023
Переглядів
850
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку