" Як пахне хліб"- урок-гра

Про матеріал
Бінарний урок з перевірки знань з теми: «Технологія приготування тіста для виробництва хлібобулочних та борошняно-кондитерських виробів, оброблення дріжджового тіста» з використанням ігрових елементів, рішенням проблемних ситуацій, та робота у командах за допомогою англійської мови
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія: Кухар-пекар Предмет: Технологія хлібопекарського виробництва Тема уроку: Тематичне оцінювання – Урок-гра Підготували: викладач спецтехнології з професії “Кухар-пекар”- Сміренко Л.А. викладач предмету “Англійська мова” –Аратова В.П. 2023

Номер слайду 2

Тип уроку: Бінарний урок з перевірки знань з теми: «Технологія приготування тіста для виробництва хлібобулочних та борошняно-кондитерських виробів, оброблення дріжджового тіста» з використанням ігрових елементів, рішенням проблемних ситуацій, та робота у командах за допомогою англійської мови.

Номер слайду 3

Мета уроку: Освітня: - Закріпити та систематизувати теоретичні знання з приготування дріжджового тіста та його оброблення; Розвиваюча: - Зумовлювати розвиток самостійного мислення, вміння аналізувати, виділяти головне при роботі із довідковою літературою при вирішенні проблем у конкретних виробничих ситуаціях, розвивати та збагачувати словниковий запас учнів шляхом пояснення нових понять в термінів, як на рідній мові так і на англійській; Виховна – зумовлювати точність виконання технологічного процесу приготування тіста, виховання культури праці, бережного відношення до продуктів, раціонального їх використання. Розвивати уміння психологічної саморегуляції у виробничому колективі, толерантне відношення з товаришами в групі, риси взаємодопомоги, взаєморозуміння, навички командної роботи.

Номер слайду 4

Міжпредметні зв’язки з використанням іноземної (англійської): Технологія хлібопекарського виробництва - приготування дріжджового тіста для виробництва хлібобулочних та борошняно-кондитерських виробів. Оброблення дріжджового тіста. Сировина і матеріали – Характеристика сировини. Устаткування хлібопекарського виробництва – Просіювачі борошна, тістомісильні машини. Охорона праці: Безпечні умови праці при приготуванні тіста та його обробленні. Матеріально-технічна база та навчально-методичне забезпечення заняття:

Номер слайду 5

Мотивація : Сьогодні ми проводимо урок – гру по закріпленню теми: «Технологія приготування тіста дріжджового і способи його обробки при ручному приготуванні і обробленні його». У нас в гостях представники BREAD INTERNATIONAL company: президент компанії місіс Вайт та менеджери з виробництва мистер БЕККЕР, мисс Фанні для відбору кращих учнів на роботу (стажування) у пекарнях компанії BREAD INTERNATIONAL в Англії. На нашому уроці будуть звучати дві мови: наша рідна – українська мова і іноземна – англійська, тому що всім нам необхідно знати їх: для спілкування з іншими народами Європи, Америки для професійного зростання, опанування секретами нашої майбутньої професії «Кухар-пекар»

Номер слайду 6

Як пахне хліб? Ви знаєте, як пахне хліб?  Диханням косарів, вогнем гарячих діб,  Трудом і творчістю, людським гарячим потом,  Він пахне солодко, як пахнуть меду соти. Хліб завжди був мірилом життя і культури. Будь-якій обряд і нині не обходиться без хліба: народжується дитина — йдуть з хлібом, виряджають сина в дорогу — мати дає хліб, дорогих гостей стрічають хлібом-сіллю. Молодих вітають весільним короваєм — символом добробуту й щастя. Ідучи на поминки, люди теж несуть хліб. Хліб у народі завжди берегли, цінували, ставились до нього як до святині.

Номер слайду 7

Перевірка домашнього завдання Що може бути смачнішим ніж хліб з його хрусткою скоринкою, ніжним смачним м’якушем. Хліб - найбільше багатство. Його наявність на столі – ознака достатку і благополуччя в родині. Українці цінують і поважають хліб – основний продукт харчування нашого народу. Вам було дано домашнє завдання – підготувати прислів’я та приказки про хліб. То як ви підготували? Команди- учасники: 1 команда «Печенька» «Cookies» 2 команда «Рум’яний Пекар» «ROSY Baker» 3 команда «Королівський Пекар» «King Baker» 4 команда «Пірожуля» «Small Pie» (за відповідь кожна команда отримує фішку)

Номер слайду 8

Графічний диктант (менеджери перевіряють відповіді та за вірні відповіді надають фішки)

Номер слайду 9

Лексична робота, назви продуктів і процесів на українській та англійській мові.

Номер слайду 10

Мука - Flour, цукор- sugar маргарин - margarine меланж- egg сіль- salt дріжджі- yeast вода - water ванілін - vanilla молоко - milk випікання хліба – baking of bread, замішування опари - kneading the leavened dough, бродіння тіста - fermenting the dough, замішування тіста - kneading the dough підготовка до виробництва - preparing to the baking process

Номер слайду 11

Номер слайду 12

White bread [(h)wait bred] – білий хліб Rye bread [rai bred] – житній хліб Wheat bread [(h)wi:t bred] – пшеничний хліб Whole grain bread [həul grein bred] – цільнозерновий хліб Pretzel [pretsl] – крендель Pita bread [pita bred] – пшта  French bread (baguette)– французька булка (багет) Hamburger bun [hжmbəːgər bʌn] – булка для гамбургера Hot dog bun [hɔt dɔg bʌn] – булка для хот-дога Bagel [beɪgl] – рогалик, бублик Roll [rəul] – кругла булочка Bread sticks [bred stɪks] – хлібні палички Crisp bread [krɪsp bred] – хрусткі хлібці Tortilla [tɔːˈtiːə] – тортилья (мексиканська коржик з кукурудзяного або пшеничного борошна зі спеціями)

Номер слайду 13

Ingredients: Flour, sugar , margarine ,egg , salt , yeast , water , vanilla , milk, raisin , kernel walnut Process : Baking of bread, kneading the leavened dough, fermenting the dough, kneading the dough, preparing to the baking process

Номер слайду 14

1. Складання схеми приготування тіста опарного і безопарного у стенда «Перевір себе» за технологічною цепочкою. 2. «Check up yourselves» - Write the process in the right order: kneading the dough, baking of bread kneading the leavened dough, fermenting the dough, preparing to the baking process

Номер слайду 15

Рішення проблемних ситуацій: На столі розкладені натуральні браковані зразки виробів з дріжджового тіста, учні повинні визначити причину браку і як треба було зробити, щоб уникнути браку: Поверхня виробів тріщинами. Чому? Вироби без виразного малюнку. Чому? Вироби мають «притиски». Чому? Вироби мають «закал», липкий м’якуш. Чому?

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Демонстрація відеоролика з приготування виробів з дріжджового тіста. Завдання: Назвати показані процеси Назвати інвентар, що показує викладач. Назвати устаткування

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Робота з картками. Командам видаються картки з рецептурою виробів, треба розрахувати кількість сировини за 1 хвилину. Перекласти назви інгридієнтів на англійську мову.

Номер слайду 20

Що означає слово «Булка» Що означає слово «Деко» Що означає слово «Качалка» Що означає слово «Ватрушка»

Номер слайду 21

Номер слайду 22

За підсумками визначається команда-переможець Команда – переможець отримує Диплом «Baker Master-Chief» та запрошення на виробничу практику до Англії Учасники нагороджуються відзнаками за номінаціями: « За успіхи » « За потяг до знань » « Самий допитливий » Нагородження Привітання

Номер слайду 23

Повторити тему «Приготування дріжджового тіста ручним методом» та підготуватись до вивчення нової теми «Приготування дріжджового тіста апаратним методом»

Номер слайду 24

Be healthy & wealthy

ppt
Додав(-ла)
Аратова Вера
До підручника
Англійська мова (10-й рік навчання, рівень стандарту) 11 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
13 червня 2023
Переглядів
339
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку