Як визначати географічну широту і довготу точки на карті , 7 клас, нущ, географія

Про матеріал
Презентація розроблена відповідно до Модельної навчальної програми «Географія. 6-9 класи»для закладів загальної середньої освіти (автори Запотоцький С.П., Карпюк Г.І., Гладковський Р.В., Довгань А.І., Совенко В.В., Даценко Л.М., Назаренко Т.Г., Гільберг Т.Г., Савчук І.Г., Нікитчук А.В., Яценко В.С., Довгань Г.Д., Грома В.Д., Горовий О.В.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інга Литвин-Матійчук7 клас, НУШЯк визначати географічну широту і довготу точки на карті

Номер слайду 2

очікувані результатиочікувані результати-розуміють зміст понять «географічна широта», «географічна довгота», «географічні координати»;- користуються градусною сіткою для визначення географічних координат; добирають математичний апарат для розв’язання навчальних завдань

Номер слайду 3

ЗБІР ІДЕЙТри повітряні кулі з мандрівниками вилетіли з точки X в різних напрямках. З’ясуйте напрямок руху кожної експедиції за сторонами горизонту та азимутами. Поясніть, чому в Антарктиді всі береги північні? Де в Антарктиді найпівденніша точка?

Номер слайду 4

ПОГРАЄМОПОГРАЄМОhttps://learningapps.org/watch?v=p328i6vnj24

Номер слайду 5

Географічна широта. Відстань у градусах від екватора до певного місця. Розрізняють широту північну (пн.ш.) для точок, що розташовані на північ від екватора, і південну (пд.ш.) — на південь від нього. Географічна широта екватора — 0°, а полюсів — 90°пн.ш., 90°пд.ш. (Визнач широту точок А, Б, Г, Д, Е ).

Номер слайду 6

Географічна довгота. Відстань у градусах від початкового меридіана до певного місця. Відлік довготи йде на захід та схід від нульового меридіана. Довгота буває західною (зх.д.) і східною (сх.д.). Вона виражається в градусах від 0° до 180°. (Визнач довготу точок А, Б, В, Г, Д )

Номер слайду 7

Як записуються географічні координати Повна географічна адреса точки на поверхні планети складається одночасно з її географічної широти й географічної довготи. За домовленістю, першою записується широта, другою - довгота. Наприклад, географічні координати Киева - 51° пн. ш., 31° сх. д.

Номер слайду 8

ЗБІР ІДЕЙ

Номер слайду 9

ЗБІР ІДЕЙ

Номер слайду 10

Створити модель. Створити модель. Землі з позначками на ній градусної сітки, паралелей та меридіанів. Можна використовувати для цього різні матеріали (папір, картон, пластилін). Підпиши назви Знайдіть на моделі точку,де перетинаються нульовий меридіан та екватор. Чи можна в цій точці спорудити туристичний знак?

Номер слайду 11

Дивовижні факти. Дивовижні факти. Північний тропік називають ще тропіком Рака, а Південний тропік – тропіком Козерога. Дізнайтеся походження цих назв. Як працює GPS та чи можуть його вимкнутиhttps://drive.google.com/file/d/1t. Rt. Fc. Icu833l1 Lx5irr65-Fq. LS6 GGw. PG/view?t=351

Номер слайду 12

ПОПРАЦЮЄМОВикористовуючи політичну карту світу, визначити держави та їх столиці за заданими координатами:36⁰ пн.ш. 3⁰ сх.д. 35⁰ пд.ш. 149⁰ сх.д. – 19⁰ пд.ш. 65⁰ зх.д. –

Номер слайду 13

ПОПРАЦЮЄМО

Номер слайду 14

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕДля встановлення точного розташування певного місця наземній поверхні потрібно знати його географічну широту і довготу. Для визначення географічних координат спочатку знаходять географічну широту, а потім — довготу. Скорочений запис координат складається із градусів, біля яких указана широта і довгота.

Номер слайду 15

Я був присутній на уроці протягом усього часу. Я уважно слухав пояснення вчителя. Я активно брав участь в обговоренні теми уроку. Я виконував усі завдання, запропоновані вчителем. Я намагався допомогти іншим учням, якщо вони відчували труднощі. Я був зацікавлений у вивченні нового матеріалу. Я вважаю, що добре розумію тему уроку. Я задоволений своєю роботою на уроці.від 1 до 3 САМООЦІНЮВАННЯ

Номер слайду 16

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯОпрацювати матеріал уроку. Оцініть значення для людей різних професій вміння визначати географічні координати. Як ці вміння допомагають рятувати життя людям?

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
9 липня
Переглядів
28
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку