«ЯКЩО У ВАС ГІПОАКТИВНА ДИТИНА» ПОРАДИ БАТЬКАМ

Про матеріал
Особливістю гіподинамічної дитини є недостатня активність кори головного мозку. Тому батьки повинні компенсувати цю стимуляцію зовнішнім впливом. На дитину не можна кричати, постійно смикати, її слід зацікавити. Саме інтерес має виступати тим зовнішнім впливом, який стимулюватиме дитину.
Перегляд файлу

 

  «ЯКЩО У ВАС ГІПОАКТИВНА ДИТИНА» Результат пошуку зображень за запитом "гіподинамічна дитина   картинки"

 ПОРАДИ БАТЬКАМ

 

     Особливістю гіподинамічної дитини є недостатня активність кори головного мозку. Тому батьки повинні компенсувати цю стимуляцію зовнішнім впливом.

    На дитину не можна кричати, постійно смикати, її слід зацікавити. Саме інтерес має виступати тим зовнішнім впливом, який стимулюватиме дитину.

    Для гіподинамічного дошкільника важливим є інтелектуальне стимулю­вання. Це можуть бути настільні ігри, конструювання, ліплення.

    Дуже важливо розвивати віру дитини в себе. Завдання, яке ставите перед нею: конструювання виробу, переказування прочитаного, вивчення вірша, вона має сприймати таким, з яким може успішно впоратися. Під час виконання завдання дорослий має вчасно надати допомогу, помітити і відзначити навіть незначний успіх, закріплюючи у такий спосіб віру сина чи доньки у власні сили.

   Батькам потрібно пам’ятати, що у вихованні дитини з гіподинамічними проявами вагомим психотравматичним чинником є порівняння її з кимось іншим, який дають як зразок. Окрім низької самооцінки, воно є підґрунтям для формування у майбутньому заздрості, егоцентризму і тривожного очікування оцінки взагалі, особливо на свою адресу.

 

    Гіподинамічну дитину необхідно розвивати фізично. І для дівчинки і для хлопчика це може бути заняття у танцювальному гуртку. Спірним є питання — чи віддавати дитину в спортивну секцію? Адже через свою незграбність вона постійно буде об’єктом глузувань однолітків.

   До фізичних зусиль, розвитку швидкої реакції її може спонукати дорослий. Він повинен діяти так, щоб дитина змушена була встигати за ним. Це можуть бути різноманітні ігри з м’ячем. Важливо, щоб темп гри був посильний для неї. Темп може зумовлюватися самим характером гри, наприклад футбол, хокей — для хлопчика, скакалка — для дівчинки.

   У вихованні гіподинамічної дитини важливо розвивати вправність, коор-динованість рухів. Якщо у неї зайва вага, намагайтеся її зменшити. Зробіть все, щоб дитина не стала об’єктом глузувань і у неї не виникало відчуття власної неспроможності (підґрунтя для неврозу).

   Підбадьорювання, доброзичливе ставлення у процесі виконання інтелектуальних завдань, позитивно впливає на розвиток особистості такої дитини.

  Корекційне виховання гіподинамічної дитини  —  довготривалий процес.

     Як тільки батьки побачать, що малюк млявий, малорухливий, загальмований, його треба терпляче спонукати до інтелектуальної і фізичної активності, розвивати впевненість, віру в себе. Обов’язковим є консультування з дитячим психоневрологом.

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
23 березня 2021
Переглядів
294
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку