Яку користь приносить толерантність?

Про матеріал
До підручника НУШ Етика 5 клас Мелещенко з завданнями. Можна використовувати на уроках вивчення нової теми, так і для повторення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯКУ КОРИСТЬ ПРИНОСИТЬ ТОЛЕРАНТНІСТЬ?14 БЕРЕЗНЯКЛАСНА РОБОТА

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ ТОЛЕРАНТНІСТЬ?Толерантність — визнання права інших людей на власні переконання та дії.

Номер слайду 3

Хелмут Лангер. Емблема «Толерантність» 16 листопада кожного року жителі багатьох країн світу відзначають Міжнародний день толерантності, або день терпимості. Це свято було засновано в 1996 р. за рішенням. Генеральної Асамблеї ООН. День терпимості присвячений дотриманню прийнятої в 1995 р. Декларації терпимості. Його мета полягає в тому, щоб знизити поширені останнім часом по всій планеті випадки прояву насильства.

Номер слайду 4

ЯК СПРИЙМАТИ ЗВИЧАЇ, ТРАДИЦІЇ ТА ЦЕРЕМОНІЇ ІНШИХ?Вміння міжкультурної взаємодії є важливими в сучасному світі. Для цього варто хотіти:• прийняти культурні відмінності; • навчитися розуміти культурні відмінності; •навчитися спілкуватися з людьми різного походження.

Номер слайду 5

Розглянь карикатуру. Як ти її зрозумів/зрозуміла? Поясни.

Номер слайду 6

Перейди за Qr-кодом та виконайте вправу

Номер слайду 7

Способи формування культурного розуміння й обізнаностіЦе тобі стане в пригоді для розуміння себе й інших

Номер слайду 8

СПОСІБ: Стань свідомим/свідомою. ЗМІСТФормуй власні переконання та цінності. Зверни увагу на упередження щодо своєї спільноти. ДІЯПоміркуй, які припущення ти робиш щодо своїх друзів, однолітків, незнайомців та щодо людей своєї спільноти.

Номер слайду 9

СПОСІБ: Зроби власне дослідження. ЗМІСТВивчення різних культур є чудовим способом розвитку розуміння культурного різноманіття. ДІЯПодивись іноземні фільми, відвідай культурні заходи іншої спільноти, фестиваль, пошукай інформацію про них в інтернеті.

Номер слайду 10

СПОСІБ: Поговори з іншими. ЗМІСТСпробуй краще пізнати когось із іншого культурного походження. ДІЯПоспілкуйся з тим, з ким би ти хотів/хотіла краще познайомитися.

Номер слайду 11

СПОСІБ: Подорожуй. ЗМІСТОдин з найкращих способів відчути та зрозуміти інші культур — це жити серед них. ДІЯМожна запланувати цікавий відпочинок із батьками, мандрувати через шкільні обміни.

Номер слайду 12

СПОСІБ: Будь більш прийнятним/прийнятною. ЗМІСТІноді зрозуміти деякі культурні відмінності буває не просто. Найкращий підхід у таких ситуаціях — визнати, що деякі люди різні, і прийняти, що це нормально. ДІЯБудь співчутливим/ співчутливою до оточення. Намагайся не порівнювати й не судити.

Номер слайду 13

СПОСІБ: Кожна людина — унікальна. ЗМІСТВажливо усвідомити, що не всі люди однієї культури діють/думають/вірять у те саме. ДІЯКожна людина має свої унікальні думки, звички та спосіб життя. Що швидше ти приймеш, що всі різні, то легше зрозумієш і приймеш культурні відмінності.

Номер слайду 14

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ ЕТИКЕТ ІНШИХ СПІЛЬНОТ?1. Вивчи правила вітання та знайомства, притаманні аній культурі. Погодься, тобі буде приємно, коли інші привітаються до тебе твоєю мовою.2. Якщо трохи вивчити мову, то тебе почнуть поважати за твою повагу до їхньої культури. Особливо важливо знати слова подяки та вибачення.3. Дізнайся про мову тіла та жести. Звичні для тебе дії можуть мати інше значення в іншому середовищі.4. Важливо, який вигляд ти маєш. У різних спільнотах є різні вимоги до одягу, особливо в релігійних місцях.

Номер слайду 15

Я запам’ятав/запам’ятала… Я навчився/навчилася…Для мене не дуже зрозуміло…Продовжіть речення... Я зрозумів/зрозуміла…Для мене було новим…Мені це корисно…

pptx
Додано
14 березня 2023
Переглядів
1844
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку