Японський стиль саду

Про матеріал
Створення японського саду - це достатньо кропітливий та трудомісткий процес, що вимагає величезного терпіння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

和風Японський стиль

Номер слайду 2

Концепція та особливості японського ландшафтного дизайну Японський сад - чарівний світ в мініатюрі, сад духовних картин в котрому в єдине ціле зливаються природа, духовність і людина. Японський стиль - загадковий та водночас прості. Побудований на основних принципах східної культури, що вважає природу початком всього. Він відрізняється від прагматичної та нелогічної європейської культури. Йому притаманна духовність, чуттєвість, природність та мудрість. Японський сад унікальний. Через сакральні символи в ньому знаходить своє втілення вся природа країни Вранішнього Сонця - її водоспади, гори,рівнини, котрі немов картини зливаються в єдину і неповторну природну композицію, що досягла досконалості. 

Номер слайду 3

Сад в ЯпоніїЦе своєрідна філософія, що побудована на принципах гармонії та духовності. Вона формувалася впродовж століть під впливом різних епох та ідеалів, котрі народили нові манери японських композицій. Однак, не дивлячись на їх різноманіття, сьогодні існують основні принципи формування японського стилю: Символізм: кожен предмет японського саду будь то струмок, кам’яний ліхтар чи міст, передбачає деяку символіку, тобто несе в собі сакральну суть. Асиметрія: ні один предмет японського саду не має аналогів. Унікальна форма та композиція. Крім того, усі предмети мають розміщуватись тільки асиметрично один до одного. Природність: японський ландшафтний дизайн не допускає наявність яскравого декору; для нього характерна стриманість кольорової гами та простота елементів декору. Slide 3

Номер слайду 4

Slide 4 Базові елементи стилю: вода, каміння та рослинність.水Вода символізує життя, процвітання та вважається невичерпним джерелом життєвої енергії. Як найшвидша з природних стихій, вода задає ритм та настрій саду. Чим більше водойм в японському саду - тим краще. Струмки, озерця, водоспади…Головна умова - природність та справжність.石材Каміння, як символи вічності. Ні один сад в японському стилі неможливо уявити без каміння, яке символізує вічність, силу, стабільність. Саме вони визначають структуру саду. Мистецтво їх розстановки - це один з ключових моментів ландшафтного дизайну японського стилю.Існує маса варіантів використання каміння в саду. Вони можуть бути присутніми в доріжках, стати основним елементом мостику або розставити акценти в створеному ставку. Немов нерухомі вартові вони випромінюють силу та спокій, а якщо розмістити їх асиметрично, то вони ідеально впишуться в природну композицію.

Номер слайду 5

Slide 5植生Рослинність та озеленення є важливим елементом в японському саду. Японський сад своєю структурою нагадує мініатюрну модель світу. Кожен елемент просякнутий духом символізму. Створити такий сад допоможуть невисокі дерева та кущі: сосни, сливи, азалії, східні клени. Ну і найголовніший атрибут - сакура  - символ швидкоплинності життя та краси, що проходить. Чудово впишеться в композицію саду айва. Японська айва в ландшафтному дизайні символізує родючість та довголіття. Також, немало важливу роль в дизайні грає форма. Саме тому деревам японського саду надають форму напівкруглу - символ неба.建築Японський сад - пристанок для найрізноманітніших архітектурних форм, що створені руками людини. Адже тільки вони мають змогу перетворити звичайний сад в чарівний світ. Традиційними елементами японського стилю вважають мостики - вони можуть бути грубими, створеними з каміння й викладеними на дно річки або навпаки - витонченими та невагомими, виконаними з дерева і бамбука.

Номер слайду 6

Висновок. Створення японського саду - це достатньо кропітливий та трудомісткий процес, що вимагає величезного терпіння. Неможливо створити дві абсолютно однакові природні композиції в японському стилі, та й не варто це робити. Адже, японський стиль хоч і підвладний певним правилам, це в першу чергу справжнє мистецтво, що може бути створено лише в гармонії з внутрішнім світом людини та природи.

pptx
До підручника
Технології. Основи дизайну (профільний рівень) 10 клас (Вдовченко В.В. та інші)
Додано
22 квітня
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку