З досвіду роботи "День безпечного Інтернету в Ставчанському НВК"

Про матеріал

Кожний шостий житель Землі регулярно працює у Всесвітній мережі. В останні роки у віртуальний світ все частіше заглядають діти. Скоро всі українські школи будуть підключені до мережі Інтернету. У той же час, далеко не всі усвідомлюють потенційну загрозу спілкування з Інтернетом. Проблема безпеки в Інтернеті давно вже стала однією з глобальних. Щороку, у лютому відзначається День безпечного Інтернету.

Перегляд файлу

День безпечного Інтернету у Ставчанському НВК

 

https://2.bp.blogspot.com/-u7yse00v_HU/Wnrw-4qHTeI/AAAAAAAACFc/WCfrNXA8RnEbzU11RdoDYRzlSlnydqITgCLcBGAs/s200/woman_web_surfing.gif

Ця всесвітня мережа 
Скільки знає – просто жах! 
З нею вчись ти працювати – 
Теж багато будеш знати. 

(Інтернет) 



         Кожний шостий житель Землі регулярно працює у Всесвітній мережі. В останні роки у віртуальний світ все частіше заглядають діти. Скоро всі українські школи будуть підключені до мережі Інтернету. У той же час, далеко не всі усвідомлюють потенційну загрозу спілкування з Інтернетом.

Проблема безпеки в Інтернеті давно вже стала однією з глобальних. Щороку, у  лютому відзначається День безпечного Інтернету. Цю традицію запровадили в Європі у 2004 році, бо питання інформаційної безпеки виявилися актуальними для різних країн світу. У тому, щоб зробити Інтернет чистішим і безпечнішим, без хакерів, спаму зацікавлений будь-який Інтернет-користувач.

6 лютого 2018 року День безпечного Інтернету  у світі відзначається  під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів.

Учні нашого НВК також долучились до спільного проведення цього дня у своїй родині, колі друзів, школі.

Адже, цей День – це запрошення для всіх нас до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення кращого цифрового досвіду.

Учениці 9 класу Захотій Єлизавета, Меріхова Анастасія та Ткач Богдана провели на першому уроці у кожному класі інформаційну хвилинку «Створимо позитивний Інтернет разом» та подарували всім емблему-логотип Дня безпечного Інтернету.

Учні 5-7 класів виготовляли пам`ятні інформаційні листівки "Я - ЗА безпечний Інтернет!" (малюнки створювались власними руками або у графічному редакторі Paint).

Учні 7-9 класів та всі бажаючі вчителі пройшли онлайн-тест з кібербезпеки.

Бажаючі старшокласники зареєструвались на онлайн-урок з нагоди Дня безпечного Інтернету 7 лютого 2018 р. з 12.30 до 13.15 за програмою академій Cisco, Кіберполіції України та компанії ERC.

 

docx
Додано
6 серпня 2018
Переглядів
1227
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку