Зачіска - краса і стиль, що створює дизайнер

Про матеріал
Презентація для образотворчого мистецтва 7 клас на тему "Зачіска - краса і стиль, що створює дизайнер" автор Т.Є.Рубля
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зачіска – краса і стиль, що створює дизайнер

Номер слайду 2

Зачіски. За́чіска — спосіб впорядкування волосся на голові людини, що передбачає його вкорочення, видалення, укладання, фарбування в певному стилі, а в деяких випадках — застосування спеціальних предметів або хімічних речовин. Є одним з найбільш ранніх надбань людської культури та, одночасно, засобом гігієни. В сучасному світі зачіска є одним з основних елементів моди.

Номер слайду 3

Стиліст — фахівець в області створення стилю (іміджу) людини за допомогою: зачіски (перукар-стиліст, або топ-стиліст) макіяжу (стиліст-візажист) одягу (стиліст-іміджмейкер)

Номер слайду 4

Перукар. Перукар — це особа, чиїм заняттям є стрижка волосся будь-якого типу, створення зачісок та бриття чи підстригання борід чоловіків. Місце роботи перукаря зазвичай називається перукарнею.

Номер слайду 5

Різноманітність стилів зачісок дає можливість будь-якій людині створити власний образ, який відображає внутрішнє світовідчуття і надає неповторного вигляду. Всі стилі в зачісках можна умовно поділити на дві групи − це зачіски на щодень і святкові. Зачіски на щодень повинні створюватися достатньо легко і в них можна вносити деякі зміни навіть протягом дня. Однак треба пам'ятати, що саме такі зачіски формують стиль та неповторний вигляд кожного. Зачіски для свят складніші, тому зазвичай їхнє створення вимагає допомоги дизайнера, що працює з волоссям, − перукаря.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Овальна форма обличчя. Овальне обличчя вважається ідеальним. Такому типу обличчяпасують будь-які зачіски. Можливі контрасти у виконанні, наприклад, наявність абовідсутність чубчика, відкриті або закриті вуха, симетрична чи асиметрична зачіска.

Номер слайду 8

Квадратна форма обличчя. Вирізняється широкою нижньою частиною обличчя, щостворює враження важкого підборіддя. Зачіска для такого типу обличчя має пом’якшуватилінію підборіддя, тому переважно використовують асиметричні зачіски. Слід уникатигустого довгого чубчика з прямого і гладко зачесаного волосся, що відкриває лінію лоба

Номер слайду 9

Трикутна серцеподібна форма обличчя. Вирізняється виступаючими вилицями,широким чолом, тонко окресленою мініатюрною нижньою частиною. Зачіска для такоготипу обличчя повинна допомогти виправити, пом'якшити різкі лінії переходу минеширокими вилицями і вузьким підборіддя. Створюючи зачіску для цього типу обличчя, слідуникати невисоких зачісок, які пишні біля скронь. Рекомендують зачіски з боковим проділомі пасмами волосся, що прикривають щоки. Чоло частково прикривають волоссям. Такожчудово виглядатиме негустий чубчик у формі дуги. Він пом'якшуватиме риси обличчя.

Номер слайду 10

Кругла форма обличчя. Вирізняється повними щоками, невисоким лобом, м'якоюлінією переходу від підборіддя до найширшої частини обличчя (вилиць) і низькорозташованою лінією росту волосся. Слід уникати чубчиків, неприйнятним є також круглийсилует зачіски, що повторює форму обличчя. Не варто використовувати низькі зачіски зпласкою верхньою частиною, що закриває вуха, а також; візуально розширюють обличчя і збільшують розмір голови. Зайву округлість обличчя можна замаскувати асиметричнимилініями зачіски

Номер слайду 11

Прямокутна форма обличчя. Вирізняється високим чолом, помітними вилицями,овальною нижньою частиною, тобто переважанням вертикальних ліній. Бажано уникати високих зачісок і гладенько зачесаного волосся на скронях. Не слід також відкривати лоба, щоб не посилювати зачіскою враження видовженостіобличчя. На рівні вух і на потилиці зачіска має бути більш об'ємною, щоб нижня частинаобличчя не здавалася надто мініатюрною, чубчик - довгим, прямим або напівпрямим, до лініїбрів. При такому типі обличчя завдання дизайнера полягав в тому, щоб пом'якшити всівертикальні лінії рельєфністю елементів зачіски (хвилястістю пасм, чубчиком).

Номер слайду 12

Існує багато стилів зачісок, вони створюються залежно від віку, статі, життєвихуподобань і захоплень кожного з нас : Класичний. Романтичний. Спортивний. Екстравагантний. Авангардний. Елегантний, тощо

Номер слайду 13

Сьогодні спробуємо уявити себе дизайнером модних зачісок та створити ескіз такої зачіски для себе, для когось зі своїх друзів, або взагалі для вигаданого хлопця чи дівчини. Пам'ятайте, навіть наймодніша зачіска, обрана без урахування індивідуальних особливостей людини, може безжально зіпсувати імідж. Для того, щоб не помилитися з вибором стилю зачіски, щоб ескіз був по-справжньому вдалим, зверніть увагу на закономірності створення зачісок. Річ у тім, що обирають зачіску не лише залежно від уподобань, а й зважаючи на особливості будови обличчя людини − її тип. Практичне завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шевченко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 березня 2021
Переглядів
3070
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку