Задачі на збільшення та зменшення числа на кілька одиниць

Про матеріал
Мета: дослідити поняття «більше на кілька одиниць» та «менше на кілька одиниць», , вчити знаходити число, яке на кілька одиниць більше або менше ніж дане, закріпити вміння застосовувати знання таблиць додавання та віднімання чисел. Розвивати в учнів логічне мислення шляхом виконання завдань з логічним навантаженням, розвивати математичне мовлення, вміння висловлювати свою думку, доводити її. Виховувати впевненість у своїх діях, повагу до думки товариша. Вчити співпрацювати на уроці для досягнення мети
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Задачі на збільшення та зменшення числа на кілька одиниць1 клас

Номер слайду 2

05.04.2023 СьогодніОрганізація класу Дзвоник дзвенить, не стихає,Школярів усіх скликає:«Гей, до класу поспішайте,На місця свої сідайте!»

Номер слайду 3

Порівняйте, чого більше та на скільки?

Номер слайду 4

Весела лічба 2 котиків і 3 мишки. Налювала вмить Олежка.І спитал «Скільки в мене. Тут усіх тванинок стало?»Полічитти він не може. Хто Олежку допоможе?

Номер слайду 5

Весела лічба. Заварила білка чаю. Запросила 5 подруг:— Прошу, подруги, на чай!Скільки всіх? Відповідай!

Номер слайду 6

Я лисичка,я сестричкалюблю погуляти,Не навчаюсь я у школі,Так, як ви, малята.І прошу -допоможіть, Цю нерівність правильно розв’яжіть!

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Математичний диктант знайди суму чисел 6 і 3; знайди різницю чисел 10 і 6; перший доданок 2, другий доданок 5, знайди суму; зменшуване 8, від’ємник 1, знайди різницю; на скільки 10 більше, ніж 6? на скільки 4 менше, ніж 5? 7 зменшити на 4; 1 збільшити на 5.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

10

Номер слайду 11

1) Зменшити 8 на 2;2) збільшити 6 на 2;3) знайти суму чисел 3 і 6;4) від 9 відняти 7;5) на скільки 8 більше ніж 7?6) на скільки 3 менше від 5? (Відповіді: 6, 8, 9, 2, на 1, на 2)Математичний диктант

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Самооцінка

pptx
Пов’язані теми
Математика, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
5 квітня 2023
Переглядів
493
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку