Загальна характеристика країн Америки

Про матеріал
Завдання для перевірки знань з теми: "Загальна характеристика країн Америки" для учнів 10 класу
Перегляд файлу

Узагальнення знань з теми:

«Загальна характеристика (країн) Америки»

1.Бермудські острови належать до субрегіону :  

А) Північна Америка

Б) Латинська Америка

В) Карибський басейн

2.До монархій належать:

А) США, Мексика, Колумбія

Б) Чилі, Болівія, Перу

В) Канада, Ямайка, Багамські острови

3.Яка країна складу НАТО витрачає найбільше коштів на альянс і оборону:

А) Канада

Б) США

В) Бразилія

4.Яка країна посідає 1 місце в світі по видобутку газу, 2-вугілля, 3-нафти:

А) США

Б) Канада

В) Чилі

5. «Зеленим пеклом» називають:

А) Бразильське плоскогір’я

Б) гори Анди

В) Амазонську низовину

6. % лісових ресурсів світу

А) 20   Б) 45    В) 30

7. Світовий лідер покладів мідних і олов’яних руд:

А) США

Б) Бразилія

В) Перу

8.Лідер з видобутку смарагдів:

А) Венесуела

Б) Колумбія

В) Еквадор

9.Релігія (здебільшого) яку сповідує населення:

А) християнство (католицизм)

Б) християнство (православне)

В) християнство (протистантизм)

10.Найбільш густонаселене місто:

А) Нью-Йорк

Б) Лос-Анжелес

В) Торонто

11.Найбільша Агломерація називається:

А) Великий Торонто

Б) Великий Мехіко

В) Великий Чикаго

12.Поступово знижується роль США і Канади як індустріальних лідерів і посилюється їх значення як «________»

13.У країнах Латинської Америки відбувається процес ________

14.Швидкими темпами розвивається сфера _______

15.Лісове господарство є важливою сферою Америки?

16.Чи є рибальство важливою галуззю господарства?

17.Які чинники вплинули на спеціалізацію сільського господарства Америки?

 

Відповіді

  1. А
  2. В
  3. Б
  4. Б
  5. А
  6. В
  7. В
  8. Б
  9. А
  10. А
  11. Б
  12. «мозкових центрів»
  13. Індустріалізації
  14. Туризму
  15. Так
  16. Так
  17. Природні, історичні
docx
Додано
22 листопада
Переглядів
54
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку