Загальні правила внутрішнього розпорядку в майстерні

Про матеріал
Для того щоб робота в майстерні приносила учням задоволення та бажаний результат потрібно знати "Загальні правила внутрішнього розпорядку в майстерні" та "Загальні правила виробничої гігієни".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальні правила внутрішнього розпорядку в майстерні

Номер слайду 2

1. Прихоходити на занняття за кілька хвилин до дзвінка.2. Заходити до майстерні організовано з дозволу вчителя.3. Перед пачатком заняття надіти робочий одяг(халат або фартух ;занеобхі – косинку або бандану,а також відповідне взуття )4. Підготувати своє місце до роботи:прибрати все зайве та зручно розмістити все необхідно. 5. Починати роботу тільки з дозволу вчителя.6. Працювати на своєму робочому місці . Не залишати його без дозволу вчителя.7. Не відволікатися від роботи,не заважати іншим.

Номер слайду 3

8. Обережно і дбайливо поводитися з інструментами й матеріаламивикористовувати їх лише за призначенням. Не вмикати електричні прилади й обладнання без дозволу вчителя. Економно використовувати електроенергію та матеріали.9. За вказівкою вчителя припинити роботу й уважно вислухати пояснення.10. Під час перерви слід виходити з майстерні.11. Після завершення роботи прибрати своє робоче місце(також покласти Інструменти ,пристрої та матеріали у відповідні місця). Вимити руки,знятиспецодяг.

Номер слайду 4

Загальні правила виробничої гігієни

Номер слайду 5

1. Працювати в робочому одязі. Робочий одяг має бути чистий ,охайний та зручний.2. Виконуючи роботу сидячи,дыти прямо ,на всій поверхні стільчика,на відстані 10-15 см. від краю стола . Відстань від очей до вироба,що виготовляється ,має дорівнювати 30-35 см.(не правльна робоча поза псує зір ,поставу ,сприченняє швидку втомлюваність).3. Під час роботи світло має падати на робоче місце з ліва або спереду.

Номер слайду 6

4. На робочому місці не повинно бути зайвих інструментів і матеріалів.5. Підтримувати чистоту й порядок на робочому місці.6. Після закінчення роботи прибрати робоче місче щіткою або вологою ганчіркою. Не можна здувати сміття або змітати його рукою на підлогу.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
31 січня
Переглядів
96
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку