Захід до Міжнародного дня числа π

Про матеріал
За 20 хвилин, рухаючись цим сценарієм ви разом з дітьми порините у дивовижний світ панди кунг-фу та математики
Перегляд файлу

До дня числа

Завтра, 14 березня у світі щорічно відзначається одне з самих незвичайних свят - Міжнародний день числа «Пі». З цим числом ми стикаємося вже коли починаємо вивчати коло. Число «Пі» - це математична константа, яка виражає відношення довжини кола до довжини її діаметру. В цифровому вираженні "Пі" починається як 3,141592... і має нескінченну математичну тривалість.

Вперше День числа «Пі» відзначили в 1988 році в науково-популярному музеї Експлораторіум в Сан-Франциско. Придумав це свято роком раніше фізик з Ларрі Шоу. Дату 14 березня він вибрав не випадково, адже у загальновідомому числі «Пі» цифри вказують на 3 (третій місяць в році), і 14 число березня. Фізик зробив все можливе, щоб святкові події в честь цього числа були настільки ж яскравими і значущими, як і інші свята.

І сьогодні ми з вами вирушимо у цікаву подорож долиною миру, щоб підготуватись до цього свята та війти у це свято із званням «практикуючий математик».  Нас очікують різні випробування на нашому шляху але той хто пройде все зможе насолоджуватися вершиною гори числа . Вперед!

 

  1. Перше випробування на нашому шляху – дерева істини. Вони не пропустять у долину тих, хто не може відрізнити правду від брехні. Готові відповідати?
  • Додавання числа 0 до будь-якого числа завжди дасть той самий результат? (правда)
  • Кількість сторінок у квадрата завжди більша за кількість сторінок у прямокутника? (брехня)
  • Число 5 є парним числом? (брехня)
  • Ділення на 1 завжди дає те саме число? (правда)
  • Число 100 є найменшим двоцифровим числом? (брехня)
  • Квадрат завжди має однакові сторони? (правда)
  1. Молодці! Ми потрапили у долину і тепер наша ціль палац. … Ви чуєте? Що це за звуки? Це ж велика панда По, яка спустилася до нас з Нефритового палацу.

-          Привіт юні дослідники, що вас привело у долину миру?

-          Привіт По! Ми відправились у подорож щоб отримати звання «практикуючий математик».

-          Цей шлях не з легких .. але я знаю супер прикольний мега швидкий спосіб як натренуватись перед випробуваннями мастера Шиву, хочете почути? Супер тоді розгадайте цю загадку та отримайте ключ до найцінніших знань математиків.

Загадка: Учень кунг-фу відправився на тренування. Після 10 хвилин тренувань він зробив 20 ударів правою ногою і 15 ударів лівою. Потім він зробив удари кулаком: спочатку 30 ударів правим, а потім 25 ударів лівим. Скільки всього ударів він зробив?

Відповідь: Учень зробив 90 ударів. (20 + 15 + 30 + 25 = 90)

-          Юні дослідники ви неймовірні!!! Запам’ятайте, життя - це постійний шлях до вдосконалення. Навіть якщо ви досягли лише 90% своїх цілей, не зупиняйтеся. Спробуйте досягти ста відсотків, і ви побачите, які неймовірні можливості відкриваються перед вами. А мені пора бігти, передавайте Шиву привіт.

  1. Поки ви розгадували загадку воїна дракона ми отримали запрошення на вечірку у нефритовому палаці де в вас буде можливість довести що ви справжні математики! Щоб потрапити до стін палацу необхідно подолати всі сходинки. Готові? Тоді кожен розв’язаний вираз – це одна пройдена сходинка. Успіхів!

https://elpom.com.ua/training/matematychni-trenazher-mnozhennya-chysel-2-9/

  1. Ось ми і дісталися Нефритового палацу. Всі вечірки починаються з танців тож запрошуємо вас порухатись.

Руханка: https://www.youtube.com/watch?v=3blcf82Ck8A

  1. Ось і настав час виявити всіх математиків серед нас! В цьому році випробування буде таке, необхідно дізнатись цифру кожного напою та порахувати вираз. Бажаю успіхів!

Сік: 7

Кофе: 5

Чай: 4

7+5+4-7=9

 

 

 

  1. Молодці юні дослідники. Ви заслуговуєте на почесне звання математиків! Нагородіть їх.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Сценарії
Додано
15 березня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку