Захід до Свята Покрови

Про матеріал
Розважальний захід до Свята Покрови з варінням куліша. Підходить для діток початкової школи.
Перегляд файлу

Свято Покрови

Довкола ярмарка, учні за столами з різними смаколиками, товарами. Поряд знаходиться виставка осінніх робіт. Проведення свята задекороване. Недалеко козак з козачкою варять куліш. На сцені ведучі.

 

Ведучий 1: Доброго та святкового Вам дня, любі наші гості!

 

Ведучий 2: І я Вам шлю свій привіт. Але щось мій зір трохи зіпсувався і останнім часом я не зовсім добре бачу. Я ніяк не можу розібрати, хто ж це до нас прийшов?!

 

Ведучий 1: Тааак, бачу справа серйозна. Тут без втручання справньої медсестри не обійтись! Ірино Олександрівно, виручайте! Адже наше свято під загрозою!

 

Медсестра: (поки йде до ведучих, говорить цю фразу)Чую ваш меседж про допомогу. (тепер зі сцени вітається) Всім бажаю доброго дня та мирного неба! Мені, як професіоналу своєї справи, можете навіть не розповідати, що трапилося. Я добре знаю, чим і як лікуються всі осінні хвороби! Всі вони викликані такими вірусами як: недоосенин, перевтомин, нехочусин. Тут не обійшлося ще без байдужесину та тануйогорину.

 

Ведучий 1: А ви зможете нам допомогти?

 

Медсестра: Звичайно. Така в мене робота.

 

Ведучий 2: То це ж чудово! Я - готова!

 

Медсестра: Чого тільки немає у моїй валізці. Але я виберу основне та необхідне.

- Від перевтомину допоможе звичайна філіжаночка кави, яка зніме втому та надасть бадьорості до кінця дня.

-  Недоосенин легко вилікувати осіньою музикою та релаксом (ведучу садять на крісло, вкривають пледом і вмикають пісню Н. Могтлевської “А в Києві осінь. Бажано, щоб діти на половину пісні щось затанцювали”).

-  Нехочусин легко лікується маленьким заохоченням, наприклад смачною цукеркою.  - Байдужесин легко відступає, коли потрібно допомогти зварити куліш і без зайвих рук там не впоратися.

- Найстрашніший тут звичайно тануйогорин. З ним боротися дуже складно, але ми все ж таки спробуємо. Для того, щоб в житті ччогось хотілося і байдужість минала, потрібно чимось підсолодити наше життя. І я же тут можна обійтись без ложечки меду. Тож приймаємо осанні ліки і все готово! Ваша ведуча повністю здорова!

 

Ведучий 1: Щиро Вам дякуємо! Ви - наша рятівниця!

 

Ведучий 2: Так, я справді відчуваю справжній приплив енергії та бадьорості! Тепер мені хочеться якнайшвидше почати наше свято!

 

Починає тихо звучати легка весела мелодія

 

Ведучий 1: Гарна пропозиція. Тож почнемо з переклички. Чи прийшли сьогодні мами наших учнів? Якщо прийшли, то поплескайте.

 

Всі продовжують плескати. Таким чином, коли всі названі долучаться до оплесків, свято почнеться гучними аплодисментами

 

Ведучий 2: А чи прийшли сьогодні тата наших діток? Хочу почути і від вас оплески.

 

Ведучий 1: А, можливо, тут присутні ще й бабусі? Додайте оплесків!

 

Ведучий 2: А дідусі є на святі? Оплески від вас!

 

Ведучий 1: А тітки, дядьки і просто знайомі чи хороші друзі є сьогодні тут??? Приєднуйтесь оплесками до нашої дружньої шкільної родини!

 

Ведучий 2: Запрошуємо Вас на Покрову, яка зустріти радо всіх готова!

 

Ведучий 1: Адже сьогодні, в християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць Украї́ни, День козацтва та День створення Української Повстанської Армії

 

Ведучий 2: Так символічно для нас сьогодні. Здавна наш український народ любив та поважав традиції. Дбайливо беріг їх та передавав наступним поколінням.

 

Ведучий 1: Однією з найбільш відомих традицій козаків було варіння куліша. Всю свою силу та міць вони черпали з цієї ситної та магічної страви.

 

Ведучий 2: Говорили, що той, хто хоч один раз скуштує куліш, матиме велику силу на все життя! Тож запрошуємо Вас приєднатися до цього сакрального процесу та пройти посвяту в справжні козаки та козачки.

 

Всі гості та ведучі йдуть до вогню. Далі дійство розгортається там.

Слово переходить до козака та козачки, які поетапно розкажуть,

як вони варять куліш та вестимуть діалог з гостями.

 

Ведучий 1: Чудово, куліш готовий! І поки він буде вбирати в себе всю вашу позитивну енергетику, щоб потім ми змогли ним поласувати, хочемо запросити Вас до нашої благодійної ярмарки!

 

Ведучий 2: Нагадуємо, що кошти, вилучені з продажу, ми передамо на потреби нашим бійцям! Тому просимо підтримати дітей та бути активними покупцями.

 

Ярмарка проходить під добірку українських пісень на легкому фоні.

 

Ведучий 1: Друзі, оголошую ярмарку офіційно закритою! Попрошу завідувачку філії “Іваницька початкова школа” Короляк Світлану Михайлівну разом із представницею від батьківського комітету Кузніченко Наталією підрахувати усі зібрані кошти.

 

Ведучий 2: А поки вони займаються підрахунками запрошуємо вас переглянути виставку дитячих робіт на тему: “Осінь не спіймати, її потрібно відчувати”.

 

Ведучий 1: Шановні гості, просимо вашої уваги, адже закінчені підрахунки коштів.

 

Ведучий 2: До слова запрошуємо Короляк Світлану Михайлівну та Кузніченко Наталію.

 

Ведучий 1: Дякуємо Вам. Що ж, це гарна робота!

 

Ведучий 2: І, сподіваємось, що ці кошти потраплять на вирішення найнеобхідніших питань! Ще раз дякуємо Вам усім за клопітку роботу та активність.

 

Ведучий 1: А я повернусь до нашої виставки. Як вам роботи дітей? Сподобались?

 

Ведучий 2: Не можу не підтримати цю думку. Роботи справді гарні, креативні та індивідуальні.

docx
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
31
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку