Захід-презентація "Жінка-наука-технологія"

Про матеріал
Захід для мотивації молоді до наукових досліджень та відкриттів. Сценарій заходу в іншій публікації
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Немає більш ефективного інструменту розвитку, ніж розширення прав і можливостей жінок Кофі Аннан"Наука захоплює нас тільки тоді, коли, зацікавившись життям великих дослідників, ми починаємо стежити за історією їх відкриттів".

Номер слайду 3

МІСЦЕ ЖІНКИ – НА КУХНІ НАУКИ

Номер слайду 4

Августа Ада Кінг – перший програміст планети. На честь Ади Лавлейс названа перша універсальна мова програмування «Ада», а днем ​​її народження проголошений свято, присвячене участі жінок у науці, технології, інженерії та математики.

Номер слайду 5

Відео «Краткая биография леди Ады Августы Лавлейс»

Номер слайду 6

Батько Ади Лавлейс писав: Дочко моя, пташенятко миле!На матір чи схожа ти, єдино рідна? В день тієї розлуки мені могла сяяти В твоїх очах надія блакитна. Спи в колисці солодко, без хвилювання;Я через море, з гірської висоти. Тобі, коханій, шлю благословення,Яким могла б ти стати для мого томління!

Номер слайду 7

Катерина Ющенко – українка, що першою у світі створила мову програмування для комп'ютера. Саме її розробка, щоправда, із не надто милозвучною назвою "адресна мова програмування"

Номер слайду 8

МЕСМ – мала електронна обчислювальна машина "мала" – це жартівливе слово, бо займав цей комп'ютер 60 квадратних метрів. Вздовж стін простягались фанерні макети, в які вмонтували 6000 тисяч радіоламп, конденсатори та резистори. Машина ніколи не працювала вдень. Відео «Про автора першої в світі мови програмування високого рівня: Адресної мови програмування!»

Номер слайду 9

Грейс Хоппер (США) (1906–1992).

Номер слайду 10

Молодший лейтенант ВМС США Грейс працювала в Гарвардському університеті, де на той час був встановлений комп'ютер Mark-1. Вона втілила в практику ідеї Ади Лавлейс, створюючи програми для Mark-1. В 1951р. створила перший в світі компілятор, а в 1959р. розробила першу мову програмування КОБОЛ.

Номер слайду 11

ЕНІАК (електронний цифровий інтегратор і обчислювач) - перший електронний цифровий комп'ютер загального призначення, який був створений в рамках секретного проекту Армії США у Філадельфії під час Другої світової війни.

Номер слайду 12

Бетті Холбертон«У мене було фантастичне життя. Все, що я робила, було початком чогось нового».

Номер слайду 13

Ерна Шнайдер Гувер. Доктор Гувер була однією з перших, хто отримав патент за розробку програмного забезпечення, і її технологія до цих пір використовується в колл-центрах по всьому світу. Без Ерни Гувер ви б нізащо не додзвонилися в який-небудь Київстар.

Номер слайду 14

Карен Спарк Джонс розробляла технології пошуку і видачі інформації, які дозволили користувачам працювати з комп'ютерами, використовуючи звичайні слова замість рівнянь і кодів. Цей прорив мав критичне значення для подальшого розвитку пошукових машин. Результати цього прориву ми можемо сьогодні спостерігати в тому ж Google.

Номер слайду 15

Джуді Маллой – написала і запрограмувала перший гіпертекстовий роман «Дядя Роджер».

Номер слайду 16

Радія Перльман – мати інтернету - протокол остовного дерева.

Номер слайду 17

Софі Вілсон - мати смартфонів і планшетів. За 35 років своєї кар'єри отримала 59 патентів і є невизнаною героїнею 21 століття.

Номер слайду 18

Карла Менінскі - гейм-дизайнер Atari

Номер слайду 19

Кімберлі Брайант - засновник Black Girls Code. Брайант - ФАУНДЕР Black Girls Code, організації, яка прагне прищепити дівчатам-представницям меншин інтерес до інформатики.

Номер слайду 20

Шеріл Сендберг, головний операційний директор Facebook«Шлях до цього - ретельне документування тієї ролі, яку жінки зіграли на зорі технологій».

Номер слайду 21

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ! ДО НОВИХ ЗУСТРІЧЕЙ!

pptx
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
934
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку