Заняття-конференція "Вода - це життя"

Про матеріал

Метою конференції є поглиблення та систематизація знань з ролі води у житті людини, характеристики водних ресурсів, методів дослідження і аналізу якості питної води за хімічними та мікробіологічними показниками, використання води на харчових виробництвах та виховання раціонального і дбайливого ставлення до води.

Перегляд файлу

Викладач: Шановні студенти та шановні викладачі ! Сьогодні ми запросили вас на студентську конференцію, де розглядаємо основну проблему сьогодення  «Вода – це життя!». Для розкриття суті проблеми  ми узагальнили теоретичні знання та практичні  вміння, отримані студентами на заняттях аналітичної хімії, екології та мікробіології. Демонстрація слайда 1.

Викладач: Метою конференції є поглиблення та систематизація знань з ролі води у житті людини, характеристики  водних ресурсів, методів дослідження і аналізу якості питної води за хімічними та мікробіологічними показниками, використання  води на харчових виробництвах  та виховання раціонального і дбайливого ставлення до води. Демонстрація слайда 2.  

 

Викладач: При підготовці до конференції студенти групи Т-21 отримали завдання під керівництвом викладачів Абрамової Т.С., Тютько С.В. і Ларіною Р.О. провести:

  1.  Моніторинг екологічного стану водних ресурсів Харківщини
  2. Дослідження  і аналіз  питної води за діючими стандартами України

Демонстрація слайда 3

З результатами проведеної роботи вас ознайомлять:

  1. Історики – дослідники
  2. Працівники СЕС
  3. Лаборанти хімічного аналізу
  4. Лаборанти бактеріологічного аналізу
  5. Екологи
  6. Технологи харчових виробництв

 Демонстрація слайда 4

 

Викладач: Кожен блок представив результати своєї роботи у вигляді рефератів, презентацій, відеоматеріалів, плакатів, лабораторних досліджень та збірників статей. Право вести студентську конференцію ми надаємо ведучим: Глянь Тетяні і Гордєєву Сергію.

Перший ведучий:

Пам’ятайте, люди назавжди:

Неможливо жити без води.

Це життя колиска, це – дощі,

Це роса і квітка на межі,

Це тумани, ріки і моря,

Джерело  у спеку це –  життя ,

Це кришталь озер і джерело,

Шурхіт хвиль і шторму дикий рев ,

Це струмочок у травах між дерев,

Зелень трав, веселки кольори.

Пам’ятайте, люди назавжди.

Другий ведучий: Вода є унікальним елементом земної поверхні, і саме через наявність великої кількості води нашу Землю також називають «блакитною планетою». Незважаючи на таку кількість води, більша її частина міститься в океанах і морях, і тільки 0,6% загальної кількості живильної вологи придатні для споживання. Вже сьогодні існує загроза виникнення та загострення проблем із питною водою на кшталт проблем з використанням енергоносіїв таких, як нафта, газ та вугілля. Демонстрація слайда 5

Перший ведучий: Вода використовується у сільському господарстві (зрошення), промисловості (як сировина, а також як охолоджувальний та нагрівальний засіб) та для побутових цілей (споживання, особистої гігієни, миття, відпочинку тощо). В наші часи нераціональне використання та забруднення води є достатньо серйозною проблемою, що може привести до катастрофи. Оскільки всі ми споживаємо воду, то й несемо відповідальність за її збереження. В основу збереження водних ресурсів покладено два фундаментальні принципи: раціональне використання та охорона.

Другий ведучий: Сьогодні ми узагальнимо наші знання про надзвичайно важливу для людства речовину, без якої на Землі не було б життя. Слово надається історикам – дослідникам… Демонстрація слайда 6,7

           

Перший ведучий: Вода, на жаль,  має  не тільки важливі життєві властивості, а і може бути джерелом негативного впливу на організм людини. Яку думку  з  цього приводу мають представник  санепідемстанції?

Демонстрація слайда 8

Якість питної води регламентується діючими стандартами: ГОСТ 2874-82 «Вода питьевая» та СаНПіН «--------»

Демонстрація слайда 9

 

Технолог-

Демонстрація слайда 10, 11, 12  

Другий ведучий: Представники лабораторії дослідили якість питної води і представили свої результати Демонстрація слайда 13, 14, 15, 16

Перший ведучий: Як  поліпшити   властивості та  якість  води  нас проінформують екологи

Екологи: (презентація екологи) Демонстрація слайда 17, 18                   http://www.chystavoda.org.ua/wp-content/uploads/2011/11/klassichni_sposobi_ochishennia.jpg

 

Висновок: Повертаючись до проблеми конференції ми маємо зробити висновок  вода  є  джерелом життя  при  дбайливому та бережливому ставленні людини до водних ресурсів.

 

Всесвітній день води 2011

docx
Пов’язані теми
Хімія, 11 клас, Розробки уроків
Додано
25 червня 2018
Переглядів
1114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку