Застосування діяльнісного підходу на уроці музичного мистецтва з теми «Пісенна скарбниця» (варіант II), 5 клас НУШ.

Про матеріал

Презентація містить розробку варіанту діяльнісного підходу для розкриття теми "Пісенна скарбниця" (урок музичного мистецтва, 5 клас НУШ, I семестр (за модельною програмою «Мистецтво. 5 – 6 класи» (інтегрований курс), автори Л.М. Масол, О.В. Просіна)).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВАРІАНТ ІІЗастосування діяльнісного підходуна уроці музичного мистецтва з теми «Пісенна скарбниця»(5 клас НУШ, І семестр (за модельною програмою «Мистецтво. 5 – 6 класи» (інтегрований курс)), автори Л. М. Масол, О. В. Просіна)

Номер слайду 2

Дослідження (за інтернет-ресурсами)Який регіон називають батьківщиною калини?Назвіть страви української кухні, у яких основним інгредієнтом є калина. Чи можна, за народними повір’ями, саджати калину у дворі або біля двору?Один з найдавніших духових музичних інструментів, батьківщиною якого вважається Україна, майстри виготовляли з дерева калини. Що це за інструмент?Що, на вашу думку, символізує в українському фольклорі калина? Дослідіть, чи співпадає ваша думка з думкою мистецтвознавців?

Номер слайду 3

У свіжій калині багато бета-каротину, є рибофлавін, пантотенова і фолієва кислоти, калій, хлор, магній, кальцій, марганець, молібден, залізо, філлохінон (вітамін К) і багато інших корисних речовин. Зокрема, в калині міститься півтори добових норми аскорбінової кислоти. Такий багатий склад забезпечує широкий спектр корисних властивостей цієї ягоди:протизастудний та антимікробний - калина взагалі дуже корисна для легенів;вона скорочує тривалість кровотечі та прискорює процес згортання крові;спазмолітичний ефект;заспокоює нервову систему;прекрасно впливає на шкіру: її соком виводять веснянки та вугри. Плоди калини корисні для підвищення загального тонусу організму, поліпшення роботи серця, зняття нервової напруги, при неврозах, судинних спазмах і гіпертонії. Вітамінні збори та чаї також надають загальнозміцнюючу дію. Плоди калини з цукром особливо корисні при підвищеному кров'яному тиску. !!! Протипоказання калини пов'язані з хворобами нирок і подагрою (через високий вміст пуринів у рослині). З обережністю калину треба вживати вагітним жінкам, людям із пониженим тиском, підвищеною кислотністю шлункового соку. Не можна вживати калину мамам, котрі годують дитину грудним молоком, оскільки в малюків до трьох місяців є ризик отримати алергію на цю ягоду. Дослідження «Калинова користь»Завдання: рік вашого народження – це вага в грамах калини, яку ви використаєте для того, щоб зварити варення. Переведіть вагу в грамах у вагу в кілограмах.

Номер слайду 4

Завдання:визначте види «калинового» мистецтва«При долині кущ калини»«Червона калина, листячко зелене»«Ой, у лузі червона калина»Віта Сергієнко«Калина»Цукрова фігурка «Гілочка калини»Рушник (бісер)Брошка «Калина»Свічник «Калина»Галина Демченко. Оповідання«Калинка»

Номер слайду 5

Складіть загадку про калину. Складіть сенкан на тему «Калина». Створіть за поданим початком вашу історію про калину: «Уранці я йду росяною стежкою і зустрічаю кущ квітучої калини…» Завдання

Номер слайду 6

Етап рефлексіїВправа «Незакінчене речення»Сьогодні я дізнався (-лася)…Мені було цікаво…Я зрозумів (-ла), що…Теперь я можу…Я спробую…Мене здивувало…Мені захотілося…Ці знання я зможу використати (поза уроками)…

Номер слайду 7

обговорюємоспостерігаємошукаємо рішеннясамоорганізовуємосярефлексуємо. Діяльнісний підхід:

pptx
Додано
16 грудня 2023
Переглядів
118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку