Завдання для дистанційного навчання з фізики у 10 класі на тему «Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал»

Про матеріал
Завдання, які можна запропонувати учням 10 класу з фізики під час дистанційного навчання з теми «Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал»
Перегляд файлу

 

Завдання для дистанційного навчання з фізики у 10 класі

«Робота з переміщення заряду в електростатичному полі. Потенціал»

Павуки можуть літати і вони навіть не потребують крил, вивчають ...Чи знали ви, що клей, яким павуки покривають нитки павутини, не просто утримує комах, що пролітають. Завдяки своїм електростатичним властивостям він сприяє ще і тому, що нитки павутини самі витягуються до комах, які в процесі польоту і тертя повітря накопичили на собі статичний заряд (неважливо, позитивний чи негативний). Нитки можуть відхилятися до 2 мм, але з величезною швидкістю - 2 м/с.

Також було виявлено, що клейкі спіралі павутини деформують електростатичне поле Землі на відстані декількох міліметрів. Чи можуть комахи, наприклад, бджоли, завчасно відчувати цю деформацію і коригувати свій курс, щоб не стати жертвою павука, ще потрібно з'ясувати. Про це та багато чого нового ви дізнаєтеся сьогодні.

 

Прочитайте § 42.

2.Запишіть основні поняття та формули у робочий зошит.

А) Як визначають роботу однорідного електростатичного поля з переміщення заряду в цьому  полі? Чи залежить вона від форми траєкторії руху заряду?

Б) Що називають потенціалом електростатичного поля?

В) Що таке різниця потенціалів?

Г) Які поверхні називають еквіпотенціальними?

 

3.Подивіться відео.

https://www.youtube.com/watch?v=5lnQ8QIOqaU

 

 

 

 

docx
До підручника
Фізика (академічний рівень) 10 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я.)
До уроку
Енциклопедична сторінка
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
1546
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку