Завдання турніру “SMART-IT” номінація «JUNIOR»

Про матеріал

Авторська розробка завдань до проведення труніру з інформаційних технологій в номінації "Junior". Вікова категорія учнів від 10 до 13 років. Матеріал завдань може бути використаний для контролю знань учнів на уроках інформатики.

Перегляд файлу

Завдання  турніру “SMART-IT” номінація  «JUNIOR»

Шановні конкурсанти!

Всі результати виконаних завданнь збережіть, будь ласка, на робочому диск D в папку «прізвище ім'я» (П.І. учасника турніру) у відповідні папки Word, Power Point. Для цього скопіюйте їх з папки із завданням «JUNIOR», тому що деякі з них містять підготовлений матеріал.

Відправити файл звіту та файл презентації, зробивши один архів із двох файлів, на адресу: mala.akademiya.2018@gmail.com не пізніше, ніж 12-00 години 11.05.2018 року.

MS Word та Хмарні сервіси    (максимум 30 балів)

 

Оберіть одну програму з існуючого програмного забезпечення для створення власної хмари слів. Перелік сервісів для створення хмар наведений у файлі: «Хмарні сервіси.docx».

Створити хмару слів за однією з обраних українських смарт-технологій: «Смарт-вулик», «Київ-смарт місто», «Прототип пасивного дому PassivDom», «Технологія 3D-друку» (текст статей можна знайти у папці з назвою: «Смарт-технології»). Хмару слів та звіт створити, орієнтуючись на критерії оцінювання (дивиться файл «Критерії оцінювання.docx»).

Оформити звіт в текстовому редакторі Microsoft Word. Сторінки тексту нумеруються арабськими цифрами з дотриманням наскрізної нумерації по всьому тексту. Номер сторінки - внизу сторінки справа. Першою сторінкою вважається титульний аркуш, номер сторінки на ньому не ставиться.

Тип шрифту: Times New Roman. Шрифт основного тексту: звичайний, розмір 14 пунктів. Шрифт заголовків розділів: напівжирний, розмір 16 пунктів. Шрифт заголовків підрозділів: напівжирний, розмір 14 пунктів. Міжрядковий інтервал: полуторний. Додати художню рамку.

Готовий звіт повинен містити:

  • титульну сторінку;
  • хмару слів;
  • слова, які використовуються для створення хмари;
  • текст статті, яка використовується для створення хмари;
  • ранжування слів (у вигляді нумерованого списку);
  • використовувані джерела інформації.

 

MS power poit    (максимум 30 балів )

Створити презентацію у  Power Point (5-10 слайдів) про українськи смарт-технології. (Тексти для слайдів розташовані у папці «Power Point» «Текст». Фотографії  у папці «Фото»).   

  1. Перший слайд — титульний, в якому вказати назву презентації.
  2. Обрати дизайн слайдів. Фон хоча б одного слайда задати у вигляді малюнка з папки «Фото». (5 балів)
  3. Другий слайд повинен містити Зміст з гіперпосиланнями на певний слайд у документі. Кожен слайд повинен містити гіперпосилання на повернення до змісту. (10 балів) 
  4. Додати анімацію на зміну слайдів та анімаційні ефекти на об`єкти слайдів. (5 балів)
  5. Перевести презентацію у відео файл та зберегти на локальному диску D у власну папку. (5 балів)
  6. Додати музичне супроводження презентації з першого слайду до останнього. Звуковий файл з папки Power Point. (5 балів). 

 

Творчий підхід і нестандартність мислення допоможуть вам в успішній реалізації завдань до турніру!

 

 

docx
Додано
26 серпня 2018
Переглядів
579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку