Здоров'я,безпека та добробут. 5 клас. НУШ. "Здоров'я та його складники"

Про матеріал
Презентація до уроку "Здоров'я та його складники". Складено із використанням підручника авторства Шиян О. та ін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МОДУЛЬ 4 • ДОБРОБУТ І ОСОБИСТЕ ЗДОРОВ’ЯРОЗДІЛ 1. ФІЗИЧНЕ ЗДОРОВ’ЯІ ФІЗИЧНИЙ РОЗВИТОК§15. Здоров’я і його складники. Вчитель Ігнатьєва Я. Л.

Номер слайду 2

На сьогоднішньому уроці ви дізнаєтесь: Що таке здоров’я?Які складники здоров’я сприяють добробуту людини?Хто відповідальний за моє здоров’я? Розшифруй прислів’я

Номер слайду 3

У всіх нас є базові потреби, які необхідно задовольняти. На-самперед це повітря, вода, їжа, сон — без них людина простоне виживе. Важливими також є особиста й фінансова безпеката, звісно, міцне здоров’я. Окрім цього, необхідно відчуватисебе гідною людиною, важливою та значущою, здатною до са-мореалізації. Намалюй таку квітку в зошиті. Розмір кожної пелюстки має відображати, наскільки важливою сьогодні для тебе є зазначена на ній потреба.

Номер слайду 4

Прочитай, яке визначення поняття “здоров’я” дала Всесвітняорганізація охорони здоров’я (ВООЗ). Чи відповідає воно твоємууявленню? Обговоріть це у класі. Здоров’я — це стан повного фізичного, психічного і соціального добробуту, а не лише відсутність хвороб чи фізичних вад.

Номер слайду 5

Складники здоров’я

Номер слайду 6

Поміркуй, хто відповідальний за твоє здоров’я. Поясни, у чому саме полягає відповідальність цих людей. Що вони можуть зробити або роблять для твого здоров’я?

Номер слайду 7

Виконай руханку!

Номер слайду 8

П’ятикласники та п’ятикласниці обговорювали зі шкільним пси-хологом і медсестрою важливість відповідальної поведінки щодоособистого здоров’я. Діти виокремили 6 важливих кроків. Розди-віться схему та поясніть, як ви розумієте кожен із них.

Номер слайду 9

https://learningapps.org/2087153 Виконай вправу Learning Apps. Перегляньте відео

Номер слайду 10

Домашнє завдання: Опрацюйте матеріал в підручнику параграф 15. ст. 74-77. А чи дбаєш ти про своє здоров’я? Як саме? Що є у твоїх планах?Запиши або намалюй у зошиті.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лазаренко Ірина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 січня 2023
Переглядів
4249
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку