Їжа як джерело енергії ."Презентаційний проект"

Про матеріал
Харчування. Енергетична їжа. Що потрібно для підтримання енергії, для швидкого відновлення енергії.Поживні речовини . Білки,жири,вітаміни,вуглеводи,вода .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Їжа як джерело енергії

Номер слайду 2

«Ми живемо не для того,щоб їсти,а їмо для того,щоб жити!»

Номер слайду 3

Харчювання Це процес засвоєння організмом поживних речовин, необхідних для підтримки життя, здоров'я і працездатності.

Номер слайду 4

Для підтримання процесів життєдіяльності організм людини потребує енергії. Енергія витрачається при роботі м’язів для переміщення тіла і фізичної праці. Робота серця, функціонування усіх систем організму, процеси розпаду і синтезу речовин, оновлення клітин вимагають енергетичних витрат. Організм отримує енергію з їжі.

Номер слайду 5

Враховуючи раціон харчування людини, основними джерелами енергії для організму є вуглеводи й жири, меншою мірою білки і органічні кислоти. Енергетична і біологічна цінність продуктів харчування визначається їх хімічним складом. Такі продукти харчування, як цукор, інші солодощі, які містять в основному вуглеводи, не містять біологічно корисних речовин і є лише джерелом енергії, так званих «порожніх калорій»

Номер слайду 6

При надмірному споживанні їжі частина поживних речовин відкладається в організмі у вигляді жирової тканини. Це є причиною збільшення маси тіла та ожиріння. При нестачі їжі спочатку витрачаються запасені в організмі речовини, а після їх вичерпання білки клітин організму. При цьому маса тіла зменшується. Тривалий недолік харчування призводить до ослаблення захисних властивостей організму і несприятливо позначається на стані здоров’я.

Номер слайду 7

При правильному, раціональному харчуванні має підтримуватись баланс між кількістю вступників в організм енергетичних речовин і загальними витратами на забезпечення життєдіяльності організму. Критерієм правильного енергетичного балансу в харчуванні є сталість маси тіла.

Номер слайду 8

Енергетична їжа. Корисні речовини, що знаходяться у різних продуктах, є необхідними для утворення енергії. Тому, щоб відчувати бадьорість протягом доби, потрібно знати які енергетичні продукти цьому сприяють. Енергетична їжа — поєднання малої калорійності та великої кількості поживних речовин, котрі допомагають добре себе почувати протягом усієї доби. На вершині списку енергетичних продуктів є їжа, багата на білки, клітковину та складні вуглеводи. Такі продукти забезпечують організм набором поживних речовин при мінімальній кількості калорій.

Номер слайду 9

Для підтримання енергіїКрохмалі — забезпечують повільну та постійну переробку глюкози — містяться у зернових, хлібі, картоплі, бобових, зернових, макаронах та рисі. Цукри — забезпечують швидке вироблення глюкози — можуть міститись у фруктах, овочах, меді та молоці.

Номер слайду 10

Для швидкого відновлення енергіїПотужний заряд енергії — банани та мед — містять прості цукри для миттєвого відновлення та комплекс вуглеводів для підтримання життєвих сил, також, банани є багатими на вітаміни, мінеральні речовини і білок, що робить їх незамінним продуктом, зокрема, у якості перекусу.

Номер слайду 11

Підняття рівня цукру у крові — деякі продукти забезпечують швидке підвищення рівня цукру у крові — якщо плануєте знаходитись тривалий час за межами дому, включіть до раціону варену картоплю та рис: рівень цукру підвищиться і вам довго не знадобиться “підживлення паливом”.

Номер слайду 12

Кофеїн — дуже велика кількість кофеїну може викликати коливання енергії, але якщо споживати його у розумних кількостях (3-4 чашки на добу), то він допоможе покращити фізичний стан, підняти енергію та зняти втому.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Білки Будівельний матеріал клітин живого організму. - ферменти, що впливають на засвоєння інших речовин.

Номер слайду 15

Вугоиводи Джерело енергії

Номер слайду 16

Жири Джерело енергії, що оберігає організм від охолодження

Номер слайду 17

Вітаміни Підвищують опір організму захворюванням - регулюють роботу органів.

Номер слайду 18

Вода Входить до складу всіх органів і тканин - допомагає засвоєнню всіх поживних речовин

Номер слайду 19

Дякую за уагу

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Розробки уроків
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
4125
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку