Презентація "ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ – НАЙВИЩА ОСОБИСТА ТА СУСПІЛЬНА ЦІННІСТЬ, НЕОБХІДНА УМОВА РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ"

Про матеріал

Презентація "ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИ – НАЙВИЩА ОСОБИСТА ТА СУСПІЛЬНА ЦІННІСТЬ, НЕОБХІДНА УМОВА РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ"

Присвячена до Всесвітнього дня здоров'я, який відмічають щорічно

7 квітня, починаючи з 1950 року. Ідея була запропонована на першій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я у 1948 році, в цей день вступив в силу Статут ВООЗ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ – НАЙВИЩА ОСОБИСТА ТА СУСПІЛЬНА ЦІННІСТЬ, НЕОБХІДНА УМОВА РОЗВИТКУ ЛЮДИНИАвраменко Наталія,вчитель хімії та біології Дівичківського НВО «ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО»

Номер слайду 2

Здоров’я – це велика цінність. Здоров’я – це скарб, це щастя, яке ми недооцінюємо, коли маємо… Головним скарбом життя є не земля, що ти завоював, не багатства, що у тебе в скринях … Головним скарбом життя є здоров’я, - писав близько тисячі років тому лікар, учений, філософ Ібн-Сіна (Авіценна).

Номер слайду 3

Давні римляни вітали один одного словом: «Вале!» - «Будь здоровий!». Коли ми вітаємо один одного, то тим самим бажаємо здоров’я, тобто чогось дуже важливого в нашому житті.

Номер слайду 4

Всесвітній день здоров’я відмічають щорічно 7 квітня, починаючи з 1950 року. Ідея була запропонована на першій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я у 1948 році, в цей день вступив в силу Статут ВООЗ.

Номер слайду 5

Здоров’я, за визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я – це стан повного фізичного, психічного, духовного й соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб і фізичних вад.

Номер слайду 6

Поняття «здоров’я» включає такі аспекти:фізичне здоров’я – нормальне функціонування організму, його органів і систем органів;емоційне здоров’я – розуміння наших почуттів та їх вираження;розумове здоров’я – здатність отримувати та використовувати інформацію для прийняття рішень;соціальне здоров’я – уміння спілкуватися з іншими людьми, стосунки із сім’єю, друзями.

Номер слайду 7

За твердженням фахівців ВООЗ здоров’я на 50% залежить від способу життя людини, на 20% - від спадковості, на 20% - від стану навколишнього середовища і на 10% - від рівня медицини.

Номер слайду 8

Народна мудрість говорить: «Люди часто хворіють, берегтись вони не вміють». Учені вважають, що у 70% людей виникнення хвороб залежить від самої людини:шкідливі звички;порушення санітарно – гігієнічних норм;неправильне харчування;відсутність режиму праці та відпочинку;забруднення довкілля.

Номер слайду 9

Усе в твоїх руках!Це диво ти не знайдеш на дорозі,Нестачу цю уже не віднайдуть. Ти проміняв його на цигарковий попіл,На пляшку та наркотиків дурман,А схаменувшись, зрозумів лиш потім: Життя своє ти зовсім занедбав … Н. Кушнір

Номер слайду 10

Більша частина хвороб наших – це справа наших власних рук. Жан Жак Руссо.

Номер слайду 11

Треба їсти, щоб жити, а не жити, щоб їсти. Сократ. Десять продуктів, що продовжують ваше життя:

Номер слайду 12

Ніщо так сильно не руйнує людину, як тривала фізична бездіяльність. Аристотель. Стародавні греки особливу увагу приділяли збереженню здоров’я за допомогою бігу. На стіні Форуму в Елладі було написано: «Якщо хочеш бути сильним – бігай! Якщо хочеш бути красивим – бігай! Якщо хочеш бути розумним – бігай!»

Номер слайду 13

Критичний рівень здоров’я і фізичного розвитку учнів є наслідком зниженої рухової активності, зростаючого статичного(до 72% навчального часу) і психічного напруження в процесі навчання.«Гімнастика, фізичні вправи, ходьба мають міцно увійти до повсякденного побуту кожного, хто хоче зберегти працездатність, здоров’я, повноцінне і радісне життя». З трактату Гіппократа «Про здоровий спосіб життя».

Номер слайду 14

Щоб здоров’я гарне мати,Цукру менше слід вживати. Жирним теж не зловживати,Спорт і працю поважати,Ще й природу шанувати. Зі стресом краще не дружіть!Ой, як важко з ним нам жити. Краще посмішку любітьІ ніколи не тужіть. Вам ще довго, любі, жити,Тож здоров’я бережіть! Л. Данилевич

Номер слайду 15

У вересні 2015 року 193 країни світу затвердили Глобальні цілі сталого розвитку до 2030 року. Однією із 17 глобальних цілей є ціль 3: «Міцне здоров’я і благополуччя. Забезпечення здорового способу життя та добробуту людей будь-якого віку»Я вірю в наших силах світ змінити. Здоров’ю скажемо «так!», хворобам – «ні!»І довго та щасливо будуть жити. Здорові люди на оновленій Землі! Н. Кушнір

Номер слайду 16

Знання про будову і функціонування власного організму потрібні кожній людині незалежно від її посади, освіти або віку. Кожна людина має навчитися жити так, щоб не заподіяти шкоди, ані своєму здоров’я, ані здоров’ю оточуючих. І. Павлов

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Леденьова Ірина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сайгiна Ольга Дмитрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
9458
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку