Жанри мультиплікації (пригодницький жанр і фентезі)

Про матеріал
Презентація "Жанри мультиплікації (пригодницький жанр і фентезі) " для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 6 класі (НУШ). В презентації представлені кадри з різних мультиплікаційних фільмів. Представлено пригодницький жанр і фентезі у мультфільмах. Дано Творче завдання: «Мій власний мультфільм». Представлено зразки робіт по даній темі виконаних різною технікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жанри мультиплікації (пригодницький жанр і фентезі) 6 клас НУШ

Номер слайду 2

Усі ми полюбляємо дивитись мультиплікаційні фільми. А чи замислювались ви над тим, що і в мультиплікації є жанри? Пригадайте улюблені мультфільми. До яких жанрів мультиплікації ви їх віднесли б?

Номер слайду 3

Мультиплікація виникла на базі образотворчого мистецтва, скульптури, театру. Завдяки синтезу цих мистецтв герої мультфільмів «оживають», а сюжети стають реальними і захопливими. Кадр із мультиплікаційного фільму «Дикі предки»

Номер слайду 4

Кадр із мультиплікаційного фільму «Попелюшка й таємниця чарівного каменя»У мультиплікації, як і в кінематографі, існує дуже багато жанрів.

Номер слайду 5

Але, передивляючись той чи інший мультиплікаційний фільм, ми навіть не замислюємося над тим, до якого жанру він належить. Кадр із мультиплікаційного фільму «Вікінг Вік»

Номер слайду 6

Ми тільки відмічаємо для себе, короткометражний це мультфільм чи повнометражний, односерійний чи багатосерійний. Кадр із мультиплікаційного фільму «Пригоди Паддінгтона»

Номер слайду 7

Кадр із мультиплікаційного фільму «Як приборкати дракона»А між тим кожен з наших улюблених мультиплікаційних фільмів можна віднести до певного жанру чи навіть до декількох жанрів одночасно.

Номер слайду 8

Кадр із мультиплікаційного фільму «Дикі предки»

Номер слайду 9

Українські художники-мультиплікатори/художниці-мультиплікаторки також працювали і працюють над створенням цікавих мультиплікаційних фільмів у різноманітних жанрах. Володимир Дахно, художник мультиплікатор, режисер і сценарист мультфільму « Як козаки в тридев’яте царство не дійшли»

Номер слайду 10

Так, одними з перших пригодницьких мультиплікаційних серіалів, які було випущено на українській студії «Київнаукфільм», стали мультфільми «Пригоди капітана Врунгеля» та «Острів скарбів» режисера Давида Черкаського. Ці мультфільми пригодницькі, а водночас їх можна віднести до такого жанру, як мюзикл. Кадр із мультиплікаційного фільму «Пригоди капітана Врунгеля»Кадр із мультиплікаційного фільму «Острів скарбів»

Номер слайду 11

Сьогодні українські мультиплікатори співпрацюють з колективами інших країн. Так, мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» режисера Олега Маламужа було створено за підтримки голлівудських спеціалістів. Кадр із мультиплікаційного фільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила»Як ви вважаєте, що є головним у мультиплікаційних фільмах пригодницького жанру? емоції ви переживаєте, коли дивитеся пригодницькі мультфільми? Про які пригоди мрієте ви? Як називався б мультиплікаційний фільм, який зняли б за вашим сценарієм?

Номер слайду 12

Творче завдання«Мій власний мультфільм».«Мій власний мультфільм». Намалюйте епізод вашого мультфільму. У якому середовищі відбуватимуться ваші пригоди? Якою буде зовнішність головного персонажа?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Бажаю вам творчого настрою і натхнення.

pptx
Додано
2 квітня
Переглядів
221
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку