Жанри мультиплікації (екранізація літературних творів, розважальне видовище)

Про матеріал
Презентація "Жанри мультиплікації (екранізація літературних творів, розважальне видовище) " для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 6 класі (НУШ). В презентації представлені кадри з різних мультиплікаційних фільмів. Представлено екранізація літературних творів у мультфільмах. Дано Творче завдання: «Мій улюблений персонаж». Представлено зразки робіт по даній темі виконаних різною технікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жанри мультиплікації (екранізація літературних творів, розважальне видовище) 6 клас НУШ

Номер слайду 2

Чи дивились ви мультиплікаційні фільми, створені за літературними творами? Що це за мультфільми?

Номер слайду 3

Мабуть, найвідомішою казкою, яку екранізували на студії Уолта Діснея ще у дуже далекому 1950 році, є «Попелюшка». Кадр із мультиплікаційного фільму «Попелюшка»

Номер слайду 4

До нас дійшли версії цього сюжету у варіантах Шарля Перро та братів Грімм.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Для допитливих«Попелюшка» — це сюжет, наявний у різних культурах. Історія, що розповідає про бідну дівчину, яку протягом багатьох років ображали, а потім вона перетворилася на принцесу, існувала ще у Стародавньому Єгипті. Єгиптяни вигадали казку про нещасну рабиню Родопис, яка втратила свою витончену маленьку сандалію. Сандалія опинилася в руках фараона, а він був цілком зачарований цією рабинею. У результаті фараон, який доклав великих зусиль, щоб знайти власницю черевичка, одружився з Родопис.

Номер слайду 7

Інший, не менш видовищний повнометражний мультиплікаційний фільм — «Горбань із Нотр-Даму» від студії Walt Disney Pictures.

Номер слайду 8

Його було знято на основі роману Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері», але до сюжету внесли деякі зміни.

Номер слайду 9

Є докази, що головний герой роману Квазімодо справді існував — про це свідчать історичні факти. Кадр із мультиплікаційного фільму «Горбань із Нотр-Даму»

Номер слайду 10

У мемуарах британського скульптора Генрі Сібсона, який працював деякий час у Соборі Паризької Богоматері, є згадки про реального горбатого дзвонаря цього собору.

Номер слайду 11

 А чи знаєте ви мультиплікаційні фільми, які було знято за мотивами творів українських авторів? Які ви вже дивились? Чи повністю вони відповідають текстам літературного твору?Український багатосерійний анімаційний серіал «Лис Микита» було знято за мотивами сатиричної поеми-казки Івана Франка «Лис Микита». Кадри із анімаційного серіалу «Лис Микита»• Зверніть увагу на персонажів цього мультфільму. У що вони вдягнені? Чи можна за образами зрозуміти, що це українська казка?

Номер слайду 12

Українськими аніматорами/аніматорками було екранізовано багато українських народних казок. Це і «Котик і Півник», й «Івасик-Телесик», і «Кривенька качечка», і «Котигорошко» та інші.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

У 2013 році режисерка Ярослава Руденко-Шведова створила історію «Пригоди Котигорошка та його друзів», яка продовжує відому українську казку.

Номер слайду 15

В мультиплікаційному серіалі Котигорошко та його вірні друзі — Крутивус, Вернидуб і Вернигора мандрують у пошуках пригод у супроводі балакучого Одуда, який є оповідачем. Кадр із мультиплікаційного фільму «Пригоди Котигорошка та його друзів»

Номер слайду 16

Інший цікавий український 3 D-мультфільм — «Мавка. Лісова пісня» було знято за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня».

Номер слайду 17

Чарівні українські ліси, де живуть незвичайні міфічні істоти, віддавна приховують безліч загадок і таємниць. Кадр із мультиплікаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»• Як ви вважаєте, що треба знати сценаристу/сценаристці та режисеру/режисерці, щоб зняти мультиплікаційний фільм за певним літературним твором (казкою, оповіданням, поемою тощо)? А що важливо для художника/художниці — мультиплікатора/мультиплікаторки, які будуть працювати над створенням образів героїв майбутнього мультфільму?

Номер слайду 18

Творче завдання«Мій улюблений персонаж»«Мій улюблений персонаж». Оберіть цікавий твір з української літератури для створення мультфільму. Уважно прочитайте опис привабливого для вас персонажа. Зобразіть цього персонажа так, як ви його/її уявляєте (приділіть увагу не тільки зовнішньому вигляду, а й емоціям).

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Бажаю вам творчого настрою і натхнення.

pptx
Додано
2 квітня
Переглядів
260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку